NOVI USPEH SOMBORCA NIKOLE ŽIVANOVIĆA U SUDOKUU

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI VOJVODINA

Nikola Živanović, novinar iz Sombora, na Sudoku prvenstvu sveta, održanom u Bangaloru (Indija), osvojio je šesto mestou, i to u konkurenciji više od 200 takmičara iz  celog sveta. Živanović se ovom razanodom bavi 13 godina.

-Reašavanje sudokua me opušta, a kada sam video da sam brz u tome, rešio sam da se oprobam u ovoj disciplini i već osam godina prvak sam Srbije, kaže Živanović.

Organizatori ovogodišnjeg Svetskog sudoku prvenstva uskratili su našem prvaku mogućnost da se u završnici bori za medalju donevši odluku da se tradicionalna finalna runda za najboljih deset takmičara ne održi. Bez obzira na ovaj peh, Nikola kaže da je zadovoljan pruženim i najavljuje borbu za još bolje rezultate naredne godine. Naš as upućuje zahvalnost gradu Somboru i drugim pojedincima bez čije podrške sigurno ne bi uspeo da obezbedi sredstva za tako dalek i skup put.

Srbija je prvi put ove godine dobila mesto u Bordu svetske sudoku federacije, a ta čast je pripala Beograđaninu Zoranu Tanasiću. Na ovaj način Srbija je postala jedna od najuticajnih zemalja koja je se bave ovim mozgalicama.