НОВИ УСПЕХ ХАРМОНИКАША НЕНАДА ИБРАХИМОВИЋА ИЗ ГАКОВА У БЕЛОЈ ЦРКВИ

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Ненад Цоки Ибрахимовић (50) из Гакова, код Сомбора, заљубљеник у хармонику, недавно је на Фестивалу аматера „Карневалска музицијада“, која је крајем јуна одржана у Белој Цркви освојио прво место у својој категорији (старији сениори). Овај успех постигао је у конкуренцији 14 такмиачара, а и публика у карневалској поврци га је прогласила најбољим, односно првим местом.

На такмичењу је извео „Бисер коло“ Новице Неговановића, затим „Споменкино коло“ Моме Јовановића и једно коло од Мирољуба Аранђеловића Кемиша. Ово је Ненадова петнаеста година за редом откада учествује на овом такмичењу.

Ибрахимовић је недавно обележио три деценије свирања хармонике и 20 година успешне каријере. По свирању и наступима готово да га сви знају, не само Бачкој и Војводини, већ и широм Србије.

-Почео сам да свирам са непуних 18 година. Хтео сам и као дете да учим,али се нису стекли услови за то.Посебно сам волео Кемишову свирку . Кемиш ме је фасцинирао 191/82.године кад је већ снимио кола. Десило се сасвим случајно да сам у Робној кући у Сомбору купио прву касету и то Томе Здравковића и Бранимира Ђокића. Ни слутио нисам да ћу код њега започети своје образовање – поносно каже Ибрахомовић.

Код Ђокића је учио три и по године и ту се родила љубав према такмичењима.У Музичкој школи „Ацо Крњевац“ провео је три године, а у Музичкој школи „Предраг Стојковић Србијанац“ шест година.

Ненад истиче да су за успех поред талента, потребни упорност и јака воља, али пре свега љубав.Хармоника смирује душу, све покреће у позитивно, а песме које су лепе су право задовољство за извођење-прича наш саговорник.

На такмичењима је 72 пута био први, а заузео је и трећа места. Он додаје да му је жеља да на млађе нараштаје пренесе своје знање, те да би волео да му свирање буде позив.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.