NOVI PROJEKAT CRVENOG KRSTA OPŠTINE APATIN

APATIN DRUŠTVO VESTI

Crveni krst opštine Apatin, u saradnji sa Osnovnom školom “Žarko Zrenjanin” iz Apatina i Osnovnom školom “Kiš Ferenc” iz Svilojeva, realizovaće projekat promocije humanih vrednosti.

Projekat je namenjen učenicima šestih razreda, a sprovodiće se u periodu od polovine septembra 2013. go juna meseca 2014. godine.

Program se sastoji od sedam modula: tolerancija, lični i kulturalni identitet i poštovanje razlika, nenasilno rešavanje sukoba, diskriminacija i stigmatizacija, rodna ravnopravnost, dečija prava i prevencija cyber bullinga.

– Osnovni cilj ovog programa je da se deca podsete na to da živimo u svetu koji poznaje različite kulturalne realnosti koje su jednako vredne i da, makar u maloj meri, steknu svest o vlastitoj odgovornosti i položaju unutar šireg društvenog okruženja i spoljašnjeg sveta. Cilj je takođe i smanjenje vršnjačkog nasilja u školama – izjavila je Ivana Bursać, strukovni sanitarno-ekološki inženjer, koordinator projekta i volonter Crvenog krsta.

Projekat će, osim Ivane Bursać, izneti i volonteri Crvenog krsta/vršnjački edukatori: Dijana Mačkić, Ivona Jurca, Jovana Zobenica i Iva Krizmanić.

V. Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *