NEDA UKRADE VEČERAS U ODŽACIMA- DANI CRVENOKOSE BOGINJE

APATIN VESTI ZANIMLJIVOSTI

Koncertima Željka Vasića i Sare Jo koja je nastupila umesto najavljene Ane Štajdohar, kao i velikim vatrometom, završen je prvi dan manifestacije “Dani Crvenokose boginje” koja je u Odžacima počela juče i trajaće do nedelje.

Kao uvod u jučerašnji program, Narodna biblioteka “Branko Radičević” sa Muzejskom jedinicom organizovala je u višenamenskoj sali prezentaciju o Crvenokosoj boginji, statui pronađenoj na arheološkom nalazištu Donja Branjevina kod Deronja. Prezentaciji je među ostalim zvanicama prisustvovala i Ljiljana Tadin, arheolog iz Novog Sada, koja je učestvovala u arheološkim istraživanjima na teritoriji opštini Odžaci.

Nakon prezentacije u Muzejskoj jedinici je organizovano predavanje kustosa- istoričara Branislava Srdanovića “Prošlost Odžaka kroz stare fotografije”.

Program se dalje odvijao na bini kod Sportskog centra Odžaci, a manifestaciju je svečano otvorila predsednica opštine Latinka Vasiljković, koja se obratila u ime lokalne samouprave kao pokrovitelja “Dana Crvenokose boginje”.

Koncertima domaćih pop zvezda Željka Vasića i Sare Jo prisustvovao je veliki broj posetilaca.

Najlepša slika prvog dana manifestacije bio je doček maturanata osnovnih škola iz opštine Odžaci koji su sinoć zajedno proslavili malu maturu.

Najmlađima je posvećen današnji program u okviru koga će biti održana dečija likovna kolonija u Zanatskom centru,  deca iz vrtića predstaviće se na platou Sportskog centra Odžaci, a mališane će zabavljati i animatori. Sve to počinje u 12 sati.

Na bini će se od 14 do 17 sati predstaviti folklorne grupe iz opštine Odžaci, a kao uvod u koncert Nede Ukraden koja bi trebalo da zapeva od 21 sat predviđen je nastup i jedne lokalne predgrupe.

Javno komunalno preduzeće “Usluga” danas će organizovati besplatan prevoz za sve one koji žele da dođu u Odžake na manifestaciju “Dani Crvenokose boginje”.

Minibusevi će saobraćati iz svih naseljenih mesta na teritoriji opštine u periodu od 18 do 20 sati, sa polaskom iz centra naseljenog mesta.

Po završetku programa u 23 sata biće organizovan i povratak iz Odžaka takođe ka svim drugim opštinskim mestima.

Autor -Petar Dukić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *