СУТРА ПОЧИЊЕ НОВА АКЦИЈА ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ САОБРАЋАЈА

APATIN HRONIKA VESTI

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције ће од 16. до 22. септембра 2022. године на територији читаве Србије спроводити међународну акцију појачане контроле свих учесника у саобраћају, која ће бити усмерена на откривање прекршаја непрописног коришћења мобилног телефона и некоришћења сигурносног појаса.

Поред тога, посебна пажња биће усмерена на откривањe прекршаја пешака који употребљавају мобилни телефон и слушалице приликом преласка коловоза.

Ова акција се спроводи у 30 европских земаља које су чланице организације РОУДПОЛ (мрежа саобраћајних полиција Европе), а упоредо са њом биће спроведен и превентивни пројекат РОУДПОЛ ДАНИ БЕЗБЕДНОСТИ, чији је циљ да барем једног дана ниједно лице не погине у саобраћајним незгодама широм Европе. У ту сврху постављена је интернет презентација https://www.roadpolsafetydays.eu/ путем које се грађани могу упознати са циљевима пројекта, али и потписати симболично обећање да ће поштовати саобраћајне прописе.

Министарство унутрашњих послова напомиње да је у последњих недељу дана у саобраћајним незгодама у Републици Србији погинуло 18 учесника у саобраћају, од којих је седморо млађих од 30 година.

“Апелујемо на све учеснике у саобраћају, а поготово на младе возаче да поштују саобраћајне прописе и да одговорним понашањем допринесу унапређењу своје безбедности и безбедности осталих учесника у саобраћају”, стоји у саопштењу МУП-а.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *