MOBILNE PATROLE ZA POVEĆANJE BEZBEDNOSTI DECE

APATIN DRUŠTVO VESTI

Opštinska uprava organizovala je mobilne patrole koje će brinuti o bezbednosti dece u školama i predškolskim ustanovama, kao i samim objektima u kojima se održava nastava. Tim povodom danas je u plavoj sali održana konferencija na kojoj je Nika Petrović, zamenik predsednika Skupštine opštine Apatin rekla da je ovo jedan korak u podizanju bezbednosti omladine na viši nivo.

-Angažovanjem mobilne patrole opština Apatin se pobrinula da bezbednost dece i omladine bude podignuta na visok nivo. Svakodnevno tokom 24 sata patrole će obilaziti sve obrazovne ustanove, a njihov zadatak je da evidentiraju i preduprede svako sumnjivo ponašanje u krugo škola i vrtića.- rekla je Nika Petrović.

Ovakvim rešenjima biće sprečeno svako uništavanje imovine, dok se i smanjuje mogućnost za pojavu narkomanije i alkoholizma u školama. -Tokom radnog vremena obrazovnih ustanova biće povećana bezbednost dece i mladih, prevencijom vršnjačkog nasilja, kao i prevencijom poseta školskim dvorištima osaba koje mogu biti pretnja po bezbednost učenika. – poručila je Petrovićeva.