MLADI SOMBORSKI UMETNICI UČESTVOVALI NA 47. MIRK-U OSVOJIVŠI ČAK 14 PRVIH NAGRADA

KULTURA SOMBOR VESTI

Polaznici Umetničkog studija Sombor učestvovali su na 47. Međunarodnoj izložbi rukotvorina i kolekcionarstva, održanoj od 13. do 17. aprila u Bačkoj Topoli. Svoje radove je izložilo ukupno 29 polaznika. Izloženi su bili radovi rađeni različitim tehnikama, od ulja na platnu i umetničke bravarije, do crteža olovkom i pastelom. O tome koliko su somborski umetnici talentovani govori činjenica da su sa ove izložbe odneli 14 prvih i 15 drugih nagrada.

Mirk 2

Prve nagrade osvojili su Danijel Kolović, Milan Knežević, Ramona Kištot, Nevena Serenčeš, Ana Vračar, Svetlana Preradović, Iva Hajnal, Tamara Milošević, Milana Josić, Jovana Preradović, Sara Rokvić, Simana Vuković, Vanesa Marković i Strahinja Peršić, dok su druge nagrade osvojili Milica Hajnal, Miljana Lovrenov, Maksim Novaković, Vesna Zec, Katarina Kosanović, Maksim Vujović, Aleksa Vadaš, Miloš Gaćeša, Ana Anđelić, Srđan Vujičić, Milica Pekanović, Erika Čerčević, Ivana Andreković, Hristina Stavrulaki Marković i Zoran Dujmović.

Mirk 1

Organizator ove manifestacije je dobitnike priznanja nagradio diplomama, a Somborci će imati priliku da vide neke od ovih radova uživo na izložbi koja će biti održana 28. aprila na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“.