МЛАДИ ФУДБАЛЕРИ АПАТИНСКЕ МЛАДОСТИ УЧЕСТВОВАЛИ НА ТУРНИРУ У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ

APATIN SPORT VESTI

На позив омладинске школе ОFK „Диф“, десет фудвалера апатинске Младости узраста 2009. годиште учествовало је на турниру „Милош Красић“ у Косовској Митровици. Ово је на неки начин била и узвратна посета делегације Младости овом фудбалском клубу са Косова и Метохије, јер су малишани из Косовске Митровице у јуну месецу учествовали на турниру у Апатину. Сарадња између два клуба успостављена је преко Жарка Караматића, који је пет година носио дрес апатинске Младости.

На турниру који је организовао ОFK „Диф“ учествовало је 16 екипа 2009. годишта, које су биле подељене у четири групе, а Младост је била једина екипа из Војводине. Апатински малишани су победама дошли до четвртфинала, где су поражени од београдског Партизана.

Према речима Радомира Радујка који је у ОФК Младост задужен за млађе категорије, домаћини су их сјајно дочекали и угостили, а деца су се пуна утисака вратила за Апатин.

-Дочек је био заиста сјајан, показали су нам северни део Косовске Митровице а деца, али и ми старији смо пуни утисака, јер до сада нисмо имали прилику да посетимо овај део Србије. Већ смо се договорили да ће се сарадња наставити и наредне године, нагласио је Радујко.

Поред младих фудбалера, у Косовској Митровици су била два тренера, као и представници Фудбалског клуба Младост и општине Апатин. Деца су била смештена у породицама фудбалера ОFK „Диф“, а остататак делегације у етно селу.

На отварању турнира присутнима се обратио секретар Скупштине општине Апатин, Марко Ђумић, који је позвао све учеснике да посете општину Апатин. Из фудбалског клуба Младост кажу да је ово било једно прелепо искуство, првенствено за децу, која су се дружила са својим вршњацима из многих градова Србије, а остварен је и контакт са представницима фудбалског клуба Беране из истоименог црногорског града, који су обећали да ће у наредном периоду са својим фудбалерима доћи у Апатин.

Малишани из Апатина су током боравка на Косову и Метохији посетили најстарији манастир на северу Косова – Бањска, задужбину краља Милутина, као и цркву светог Димитрија која се налази на врху Косовске Митровице, а обишли су и споменик рударима из рудника Трепча.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.