МЛАДЕ АПАТИНСКЕ АТЛЕТИЧАРКЕ ОДЛИЧНЕ НА ПРОЛЕЋНОМ МИТИНГУ ПРИЈАТЕЉСТВА У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Софија Бујић сребрна у скоку у даљ уз лични рекорд, Ђуро Борбељ отпочео рад на савезним припремама, Уна Чегар наступа на Првенству Србије у планинском трчању

Атлетски клуб Срем и Сремска Митровица угостили су на атлетском стадиону преко 1000 младих атлетичара и атлетичарки из више од 30 атлетских клубова у оквиру традиционалног Пролећног митинга пријатељства који је одржан у суботу 16.4.2022. године.
Апатин и Атлетски клуб Апатин на такмичењу одлично су представљале 9 такмичарки полазнице бесплатне школе атлетике које клуб организује од 2017. године, предвођене тренером Бојаном Томашевићем уз кога је на такмичењу била и Сандра Бујић која је пружила логистичку подршку, током реализације такмичења.

Настављен је низ освајања медаља на овом изузетно квалитетном митингу на којем АК Апатин наступа у претеклих неколико година. Друго место и сребрну медаљу у конкуренцији од 19 такмичарки, освојила је Софија Бујић скоком у даљ 3.30 метара, што је за 41 центиметар дуже од њеног прошлогодишњег наступа у Сремској Митровици.

Поред Софије су на пролећном митингу пријатељства, наступиле и оствариле добре резултате:

Ива Рајић 200 м, скок у даљ
Јована Мандић 200 м, скок у даљ
Лидија Борковић 200 м, скок у даљ
Софија Цветићанин 60 м, скок у даљ
Лана Чергић 60 м, скок у даљ
Невена Ђукић 200 м, скок у даљ
Нија Зорић 200 м, скок у даљ
Милица Егић 60 м, скок у даљ.

Атлетски клуб Апатин је у потпуности финансирао учешће деце на такмичењу, ангажовањем превоза и извршењем плаћања стартнине, док су родитељи од Софије Бујић финансирали сендвиче и воду за децу.

Истог дана у Катићима код Ивањице, Ђуро Борбељ отпочео је рад на савезним припремама које Српски атлетски Савез реализује за најбоље Српске средњепругаше и дугопругаше. Ђуро Борбељ ће на припремама боравити до 30. априла.

Нареддног викенда настављају се такмичења из календара Српског атлетског Савеза, на програму је појединачно Првенство Србије у планинском трчању, које се одржава у Вршцу на Вршачком брегу, у суботу 23. априла и на којем ће боје Атлетског клуба Апатин бранити Уна Чегар (2010. годиште). Уна која је млађа пионирка од ове године, свој дебитантски наступ на званичним Првенствима Србије имати у трци старијих пионирки на 2000 метара за коју је пријављено 16 такмичарки.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *