МИНИСТАРСТВО ПОЗВАЛО ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ ДА СЕ ПРИЈАВЕ НА ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЗАМЕНУ СТОЛАРИЈЕ

APATIN EKONOMIJA VESTI

Министарство рударства и енергетике објавило је данас јавни позив за локалне самоуправе за енергетску ефикасност, који ће трајати 15 дана, изјавила је министарка Зорана Михајловић и позвала их да се пријаве.

-Након тога ће општине и градови расписати своје јавне позиве за грађане и предузећа која ће радити замену столарије. Сви који желе да замене своју столарију нека се јаве на те јавне позиве, новца има довољно. Министарство је ове године обезбедило 250 милиона евра само за замену столарије и соларне панеле, рекла је министарка Михајловић.

Додала је да су и локалне самоуправе у својим буџетима, такође, обезбедиле новац за овај посао.

Министарка је подсетила да је висина субвенције 50 процената и да ће у најнеразвијенијим општинама министарство учествовати са 70 процената средстава у замени столарије.

Разговарали смо са центрима за социјални рад да за социјално угрожена домаћинства, која су и енергетски сиромашна, ми покушамо да једним делом учествујемо у замени столарије.

Уколико будемо успели то и да урадимо на националном нивоу успећемо да уштедимо производњу једне термоелектране, а то је 15-20 процената наше потрошње.

-То за Србију значи да може да има много мању емисију штетних гасова и да буде на нивоу оних држава које полако крећу да постану енергетски независне, истакла је Михајловићева.

1 thought on “МИНИСТАРСТВО ПОЗВАЛО ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ ДА СЕ ПРИЈАВЕ НА ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЗАМЕНУ СТОЛАРИЈЕ

  1. Da li oni koji su podneli zahtev za zamenu stolarije moraju ponovo da konkurišu. Na prvom konkursu nisu prošli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *