MINISTAR PROSVETE MLADEN ŠARČEVIĆ POSETIO SREDNJE ŠKOLE U APATINU

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je Apatin i obišao Gimnaziju Nikola Tesla, Srednju građevinsku i drvoprerađivačku stručnu školu i Tehničku školu sa domom učenika.

Šarčević je na sastanku koji je održan u gimnaziji razgovarao sa direktorima ovih ustanova i predsednikom opštine Apatin, Radivojem Sekulićem i njegovim saradnicima. Tema ovog sastanka su bili planirane zakonske izmene u obrazovanju kao i predlozi koje je ministar preneo svojim domaćinima, šta sve lokalna samouprava može da uradi u vezi upisne politike , razvoja obrazovanja, informacionih tehnologija i opremanja škola računarima.

„Radivoj Sekulić , predsednik opštine Apatin se zahvalio na ovoj poseti , jer je , kako se moglo čuti, Šarčević prvi ministar prosvete koji je posetio Gimnaziju Nikola Tesla od njenog osnivanja i na prilici da direktori škola razgovaraju sa njim ne samo o dualnom obrazovanju, već i o primerima prakse iz drugih sredina. Sekulić je na sastanku izrazio nadu da će srednje škole u Apatinu ubrzo imati konkretne rezultate ove posete“.

SASTANAK U SOMBORU

Tokom posete Somboru, Šarčević je održao sastanak sa direktorima predškolskih ustanova, osnovih i srednjih škola i predstavnicima lokalnih samouprava sa područja Zapadnobačkog upravnog okruga, koje je upoznao sa planiranim zakonskim izmenama.Ministar je obavestio svoje domaćine da je Ministarstvo započelo rad na obuci za direktore i smanjenje opterećenja nastavnih programa.

Uz to, optimizuje se mreža škola kako bi bile u interesu učenika i da se tamo gde školu čine jedan, dva ili četiri učenika otvara pitanje da li je to u najboljem pedagoškom interesu za tu decu.Kako je rekao, pri optimizaciji se, takođe, mora voditi računa o državnom, ali i interesu nacionalnih manjina. Predstavnici lokalnih samouprava poručili su da su spremni da sarađuju, posebno u optimizaciji mreže škola.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio Sombor i Apatin Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio Sombor i Apatin Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio Sombor i Apatin Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio Sombor i Apatin Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio Sombor i Apatin Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio Sombor i Apatin Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio Sombor i Apatin