MILOS I KSENIJA POBEDNICI DUNAVSKOG POLUMARATONA

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Pobednik 18. Dunavskog polumaratona u muškoj konkurenciji je Miloš Milovanović iz Pančeva  a u ženskoj Ksenija Bubnjević iz Apatina.

Više od 360  trkača takmičilo se po ulicama u centru grada i uz Dunav u polumaratonu ,trci za Prvenstvo Srbije kao i Otvorenom prvenstvu Vojvodine za veterane. Start svih trka pucnjem iz pištolja označio je Abdalla Karam predstavnik sportskog odeljenja vojske UAE  kojem je ovo treći uzastopni put da gostuje u našoj zemlji. Ambicija je organizatora da dunavski polumaraton  postane medju vodećim u regionu.Ove godine je je oboren rekord po broju prijavljenih trkača,  gotovo 360 takmičara je  trčalo stazu od 21 kilometra i 100 metara. Na Dunavskom polumaratonu, uz mnoštvo trkača iz cele Srbije , učestvovali su i takmičari iz mnogih drugih zemalja. Ove je godine organizator AK Apatin za sve takmičare obezbedio medalje i diplome a za sve učesnike je nakon trke organizovan rucak u Banji Junakovic..

MARATONRezultati M:
1.Milos Milovanovic-Dinamo Pančevo 1,13,14
2.Milovanović Marko -Dinamo Pančevo 1,13,21
3.Papić Nikša -Banat Zrenjanin 1,14,00

Rezultati Ž:
1.Bubnjević Ksenija AKApatin 1,22,04
2.Rajković Nevena AK Kruševac 1,22,16
3.Barać Danijela AK Partizan Beograd 1,25,29

Ekipno
1.”Dinamo” Pančevo
2.”Cerski Junaci”Beograd,
3. “AK Tron” Palić

Zanimljivost :Trkač Bajić Goran iz Bečeja istrčao je polumaraton bos.Oboren rekord po broju prijavljenih takmičara kao i broj prijavljenih žena.Rekordan broj prijavljenih apatinaca (15).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *