МИЛОЈЕВИЋ- УЛОЖИЛИ СМО 250 МИЛИОНА У 2018 ГОДИНИ

APATIN EKONOMIJA VESTI

-У општини Апатин је током 2018 године инвестирано 254 милиона динара, што у односу на буџет општине износи 25 %, па би се због висине ових средстава слободно могао назвати развојним буџетом- изјавио је Јевто Милојевић, помоћник председника општине на јучерашњој конференцији за новинаре.

Према његовим речима, канцеларија за Локални економски развој прави друге пројекте, са којима би се већ од пролећа тражила нова средства и финасијери. Милојевић је притом мислио на министарства и секретаријате који су у протеклој години са трећином средстава учествовали у разним инвестицијама које су реализоване на територији наше општине. Он сматра да је тај однос требао да буде “један на један“, односно да на сваки уложени динар локалне самоуправе, Покрајина и Република такође унесу исти износ што би према његовим речима повећало средства планирана за инвестиције на 350 милиона динара.

Mилојевић је нагласио да је на водоснабдевање и заштиту вода ове године  потрошено око 55 милиона динара, док је у саобраћајну инфраструктуру уложено  75 милиона.

– За примарну здравствену заштиту издвојено је 10-так милиона, али ту наглашавам да су ти новци намењени за уградњу лифта и ново санитетско возило, а током целе године општина је за потребе примарне здравствене заштите издвојила чак 40 милиона, а не тако давно, 2015. године, претходна власт је за здравство издвојила свега милион и 300 хиљада динара,  наглашава Милојевић и каже да је консолидација буџета један од највећих успеха данашње власти.

Што се предшколског образовања тиче, за те је потребе ове године издвојено близу 40 милиона. Код основног образовања такође су издвојена значајна средства, и то за реконструкцију крова и теретану на отвореном у Пригревици, као и замену прозора у Купусини и у Сонти.

Радови на улици Петефи Шандора, посао вредан око 20 милиона динара, коначно ће бити започети. Извођач радова је ,,Сомборелектро” из Сомбора.

– Званични радови почињу ових дана, а може их успорити само полагање електроинсталација и временски услови. Само постављање тротоара и асфалтирање не би требало да траје више од 30 до 40 дана. Био бих презадовољан када бисмо успели да поставимо тротоаре, струју и ивичњаке, па нека асфалт и остане за пролеће. Ова улица ће добити свој прави и коначан изглед тек када и пејзажне архитекте заврше свој део посла. Верујем да ће тад грађани Апатина имати потпуно другу слику о улици Петефи Шандора , истакао је Милојевић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *