MILAN VEJNOVIĆ: NAŠA PREDSTAVA PODSEĆA I OPOMINJE NA VREME U KOJEM ŽIVIMO

APATIN KULTURA VESTI

U sredu 24. januara 2018. godine sa početkom u 20 sati biće premijerno prikazana predstava Dramskog studija Opštinskog kulturnog centra Apatin pod nazivom “Gorenje naroda”. Milan Vejnović koji je po prvi put režirao jednu predstavu rekao je da je ovo autorski projekat koji se bavi nama bliskom temom i da ovo delo opominje na današnjicu u kojoj živimo.

-Predstava „Gorenje naroda“ je autorski projekat koja se bavi jednom nama bliskom temom, a to je turbo folk. Bavili smo se turbo folkom kao muzičkim pravcem u novokomponovanoj narodnoj muzici, ali u isto vreme i turbo folk kulturom. Ono što me je inspirisalo da počnem da radim predstavu na ovu temu jeste to što u predstavi igraju većinom ljudi koji imaju između 17 i 23 godine, koji su se rodili kada je turbo folk muzika uveliko bila popularna, a sa druge strane u podeli su i tri osobe koje su na neki način bili svedoci nastanka tog muzičkog pravca, jer su rođeni u bivšoj SFRJ. Želeo sam da čujem njihove stavove. Budući da je Rambo Amadeus uveo u upotrebu termin turbo folk, a potom i napisao istoimenu pesmu u kojoj jasno definiše njegovo značenje, iskoristili smo to njegovo delo u predstavi. Naša predstava podseća, opominje i ogledalo je današnjeg vremena u kom živimo.- rekao je Vejnović.

Rezervacije karata svaki radni dan od 8 do 13 sati na broj telefona 025/773-588. Prodaja karata na dan predstave od 18 sati.

Cena ulaznice je 150 din.