МИЛАН ШУПУТ МЕЂУ 15 НАЈБОЉИХ МЛАДИХ КОШАРКАША СРБИЈЕ

APATIN KOŠARKA SOMBOR SPORT VESTI

ПРИПРЕМЕ ПА ОДЛАЗАК НА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО

Млади апатински кошаркаш 15-годишњи Милан Шупут (2004) ушао је међу првих 15 кадета кошаркашке репрезентације Србије. Пред нашим суграђанином је рад на припремама за Европско првенство за кадете до 16 година у Северној Македонији које ће се одржати 14. и 22. августа у Скопљу. На такмичење ће отићи само неколицина  одабраних па ће Шупут имати задатак да оствари очекивања селектора, али и своја како би наступио за национални тим.

– Тренирам вредно и трудим се да до припрема будем спреман и у доброј форми. Окупљање селекције почиње 5. јула и трајаће месец дана. Око двадесет кадета кошаркаша ће учествовати у припремама. Одлука о томе ко ће ићи на Европско првенство биће донета пред сам полазак на пут, а ја се надам да ћу се наћи међу њима, изразио је наду наш перспективни суграђанин.

Шупут је почетком године имао успешну проверу у Турској, на Међународном катдетском турниру где су поред Србије учествовале репрезентације Литваније, Летоније, Русије, Словеније и домаћина Турске.

– 26. јануара смо отпутовали у Турску где смо боравили до 2. фебруара и одиграли пријатељски турнир. Задовољан сам резултатом репрезентације на турниру, али нисам одушевљен минутажом коју сам добио, каже искрено Милан Шупут.

Турнир је послужио селектору репрезентације да провери стање и уиграност играча и одабере кошаркаше за репрезентацију.

– Од 16 играча који су били на припремама, нас 14 је отишло у Турску на турнир. Лепа ствар је да смо добили дресове са бројевима које смо желели, изјавио је Милан.

Милан је ученик првог разреда Техничке школе са Домом ученика, смер техничар управљања ЦНЦ машинама. Другови га подржавају у успеху,  а у школи нема проблема због честих тренинга. Редован је члан Кошаркашког клуба „Дунав“ из Апатина у којем је показао таленат. Одличан је спортиста, марљив и вредан. Сваким тренингом и утакмицом остварује изванредне резултате, што га је и довело до места у кадетској репрезентацији. То је само једна од позиција које планира у каријери успешног кошаркаша да оствари.

– Кошарци сам се окренуо пре пет година, од када је настао клуб КК„Дунав“. Тренирам два пута дневно, идем и у теретану где радим са професором из школе, а недељно имам и једну до две утакмице. Ако је лепо време браћа и ја често одриграмо и баскет у дворишту..убацујемо лопту, каже Милан.

Интересантно је да са оцем Предрагом Шупутом, нашим прослављеним кошаркашем, поред кадетског тима игра и у екипи сениора.

– Са њима тренирам око годину дана и то искуство ми добро дође јер ми помаже у вези кошарке. Строг је као учитељ, можда чак строжији од тренера, али је то зато само како бих научио више, а он има велико искуство у овом спорту, објаснио је Милан.

Својом висином од 195 цм још није достигао оца, али не значи да га неће престићи како у висини тако и у успесима. Жели да се једног дана нађе међу именима НБА лиге, а узор међу њима му је Никола Јокић, за кога каже да му се свиђа његова игра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.