МИЛАН ШKРБИЋ- ГРАЂАНИ НЕ НАСЕДАЈТЕ НА ДЕЗИНФОРМАЦИЈЕ

APATIN POLITIKA SOMBOR VESTI

Председник општине Апатин Милан Шкрбић апеловао је данас на грађане да прате званичне информације које издају Штаб за ванредне ситуације општине Апатин, Влада Србије и друге институција које у Србији воде борбу против епидемије корона вируса и не наседају на неистините објаве и текстове на друштвених мрежама које су претходних дана изазвале страх и панику међу грађанима апатинске општине.

Према његовим речима, за пласирање неистина у вези смештаја оболелих од корона вируса у “Бању јунаковић” највише су одговорни поједини локални политичари који су искористили кризну ситуацију како би остварили политичке циљеве.
Поједини минорни локални политичари су протеклих неколико дана организовано, уз помоћу својих таблоидних медија и путем друштвених мрежа у јавност изнели гомилу неистина, којима су обманули грађане и створили искривљену слику по којој надлежне институције, локална самуправа све до Минстраства здравља, смештањем оболелих од корона вируса у бању Јунаковић угрожавају здравље Апатинаца. Да би шок и претња били потпуни, отишли су толико далеко наводећи чак и број оболелих пацијената који наводно већ бораве у бањи Јунаковић, алудирајући како се та информација од грађана крије, изјавио је Шкрбић.
Он је у жељи да демантује ове гласине рекао да су први пацијенти у бању “Јунаковић” стигли тек током јучерашњег дана, а не како како је то грађанима представљено, и да је реч о седам медицинских радника са лакшим симптомима.
Ови храбри људи морају негде да се лече и уместо да их као хероје угостимо и омогућимо им брз опоравак, у нашој јавности се они покушавају представити као некаква опасност, што је срамно, поручио је председник општине Апатин.
-Објекат Бање Јунаковић и читава општина Апатин ће пружити гостопримство нашим лекарима, војницима и полицајцима, а политичари који на овај начин покушавају да шире панику нека се запитају како се брани и чува своја земља, и шта ће једнога дана причати својој деци, како су се понели током ове кризе. Да ли ће им рећи да су били против смештања и лечења лекара, медицинских сестара и војника који су се разболели обављајући своју дужност? Њима на част. Некима би изгледа више одговарало да их оставимо на улици, рекао је Шкрбић.
Он је појаснио одлуку којом је Специјална болница за рехабилитацију “Јунаковић” од Покрајинског штаба за ванредне ситуације, одређена као објекат за прихват најлакших случајева заражених вирусом ковид-19.
Општински штаб није ни могао да одлучује јер је Бања Јунаковић објекат у власништву покрајине, али и да је могао – донео би исту одлуку јер је то хумано и у интересу свих нас. Овај објекат је изабран управо зато што је изван града, издвојен и погодан за смештај пацијената чему и иначе служи, а све како не би било ризика по здравље грађана општине Апатин, појаснио је Шкрбић. Према његовим речим примљени пацијенти су у апсолутној изолацији и без могућности контакта са особљем, сем оног медицинског који је задужен за праћење њиховог здравственог стања. Пацијенти којима се здравствено стање погорша, биће пребачени на инфективно одељење сомборске болнице за шта је обезбеђено и санитетско возило, нагласио је Шкрбић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.