МИГРАНТИ СAКУПЉАЈУ НОВАЦ ЗА ЛЕЧЕЊЕ ДЕЦЕ ИЗ СРБИЈЕ

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Мигранти из Сирије придружили су се хуманитарној акцији грађана Србије у прикупљању средстава за Анику, Мињу и Оливера. Почели су самоиницијативно од Сомбора, где је већ уплаћено 60.000 динара, да би се акција проширила и на остале центре и даље је у току.

“Аника је девојчица из Србије која болује од ретке болести. Како би се излечила, Аники је потребан лек који кошта невероватних 2,1 милиона евра. Грађани Србије већ 3 месеца прикупљају новац како би помогли Аники да преживи. Аники је остало још мало времена како би могла да прими лек. Овим путем позивам вас да се организујемо и дамо наш скромни допринос и прикључимо се акцији грађана Србије у прикупљању средстава за лек. Ко жели да се прикључи, у Центру постоји кутија у коју ћемо прикупљати новац који ћемо на крају уплатити у пошти на Аникин рачун и уплатницу окачити на огласну таблу. Такође, свако ко има српску картицу слањем СМС поруке: упишимо 858 и пошаљимо СМС на 3030.”

Овај текст на арапском језику нашао се у петак у Прихватном центру у Сомбору, где су смештени мигранти пореклом из Сирије. Превео га је самоиницијативно Мохамед Касим, зову га Сима, један од миграната из тог центра. Током викенда је скупљано око 60.000 динара, које су однели у пошту и уплатили на Аникин рачун. Како он каже, у последње време је виђао много зелених плаката те деце на друштвеним мрежама својих пријатеља из Србије и по билбордима у Београду. Питао је управника кампа може ли да му објасни о чему се ради и како би они могли да се прикључе акцији.

-Знамо да није много, али верујемо да ће значити. Боравим у Србији већ шест месеци и, иако нам је ово само пролазна станица, заиста сам захвалан на свему. Разговарао сам са својим земљацима и није било разлога да се не прикључимо акцији грађана, волели бисмо да та деца добију своју шансу за живот, рекао је Сима.

На друштвеним мрежама позвали су мигранте из осталих кампова да ураде исто, који су исти текст за Оливера и Мињу превели на фарси и арапски. Кутија је постављена и у камповима у Кикинди, Крњачи и Обреновцу. (nova.rs)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.