МЕНДИ МЕНИНГ У СОМБОРУ- НАСТАВНИЦА ГОДИНЕ У САД 15. МАЈА У ЖУПАНИЈИ

APATIN SOMBOR VESTI ZANIMLJIVOSTI ZAPADNOBAČKI OKRUG

Kао гост Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана, у Србији ће од 12. до 18. маја, боравити Менди Менинг, наставница из Сједињених Америчких Држава, специјализована за рад са ученицима мигрантима и избеглицама којима, путем посебних метода рада које је развила, помаже да превазиђу страхове и лакше се прилагоде новом животном и образовном окружењу.

Током шестодневног боравка, госпођа Менинг ће обићи прихватне центре за мигранте у Војводини, као и школе које похађају ученици мигранти. Наставницима из ових школа, те другим професионалцима који раде са децом и за децу, студентима Педагошког факултета као будућим учитељима, њиховим професорима, али и другим заинтересованим за ове теме, г-ђа Менинг ће одржати предавање на тему образовног рада са мигрантима, искуствима и методама рада у случајевима вршњачког насиља и дискриминације, те активностима које предузима као носилац признања 2018 National Teacher of the Year.

Посетом наставнице Менди Менинг Покрајински заштитник грађана – омбудсман је желео да допринесе унапређењу права детета на образовање, као и да ојача компетенције свих професионалаца, посебно оних укључених у рад са мигрантском популацијом.

Више информација о угледној гошћи посетиоци сајта Покрајинског омбудсмана могу пронаћи на адреси: https://ccsso.org/teachers/mandy-manning,https://www.newsweek.com/who-mandy-manning-teacher-year-who-handed-trump-letters-refugee-students-909114.

Посета Менди Менинг је реализована захваљући разумевању и подршци амбасаде Сједињених Америчких Држава.

Предавање и разговор са госпођом Менди Менинг биће организовано: 15. маја у Сомбору, у Великој скупштинској сали у згради Жупаније, Трг Цара Уроша 1, са почетком у 11.00 часова; 16. маја у Новом Саду, у Америчком кутку, Kеј жртава рације 2б, у 18.00 часова и 17.маја у Београду, у Kући људских права и демократије, Kнеза Милоша 4, са почетком у 13.00 часова.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *