MEDITERAN U APATINU

APATIN DRUŠTVO VESTI ZANIMLJIVOSTI

APATIN-Pedesetogodišnji arhitekta Nebojša Šćekić iz Apatina pre dve godine posadio je vinovu lozu ispred ulaza stambene zgrade u kojoj živi.Iako se u prvi mah činilo da loza nema šanse protiv betona, ona se odlično primila i sad prekriva celu stranu zgrade od 200 m2.

Poštanska ulica u centru Apatina,od šetališta do Doma Zdravlja,objekat na broju jedan već dve godine privlači pažnju prolaznika svojom neobičnom fasadom.Oni iskusniji mogu prepoznati 4 sorte vinove loze, „Blek Medžik“, „Lasta“ , „Strašenski“ i „Moldova“, hibridne sorte koje nije potrebno hemijski tretirati, a radjaju bogato.Upravo te sorte Nebojša Šćekić je pronašao na internetu  i naručio zbog sadnje.

-Zbog poslovnih obaveza mnogi nemaju vremena za odlazak u prirodu, odlučio sam da prirodu dovedem nama, loza nas je povezala,više provodimo vremena zajedno a leti imamo i neophodnu hladovinu kaže  za naš radio Nebojša Šćekić.

Vinova loza,apatin,Poštanska,Nebojša ŠćekićNa površini ne većoj od one saksijske, loza je napredovala do te mere da za 6 stanova leti obezbedjuje hladovinu a ove godine rodilo je bliže 100 kg grožđa.Iako je Šćekić inicijator stanari su prihvatili da se o lozi zajednički staraju i brinu.

 Vinova loza,apatin,Poštanska ulica,fasada,Nebojša Šćekić,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *