MARKO TESLIĆ U POSETI FRANCUSKOM PARLAMENTU

APATIN POLITIKA VESTI

Protekle nedelje generalni sekretar Treće Srbije, prigrevčanin Marko Teslić posetio je Francuski nacionalni parlament, gde je održan sastanak sa Nikolom Duikom, poslanikom iz redova Repulikanaca i članom saveta za nacionalnu bezbednost i oružane snage Francuske.Tema sastanka se odnosila na bezbednosne izazove s kojima se danas suočava Evropa, usled sve veće napetosti i krize izazvane migrantima i radikalnim islamizmom. Teslić je izrazio duboko žaljenje zbog nedavnih terorističkih napada u Parizu, ali je iskoristio priliku da podseti Francuske prijatelje da su se Srbi prvi suočili sa radikalnim islamistima u BiH, a potom i na KiM, u nadi da će Evropa konačno imati razumevanja za probleme s kojima se Srbija suočava još od početka devedesetih godina.

Nakon posete parlametu, organizovana je poseta klubu Puškin, koji su osnovali istaknuti Francuski intelektualci proruski orijentisani. Tom prilikom u klubu Puškin predstavljen je kao specijalni gost na tribini posvećenoj  francusko-ruskim odnosima, kao i značaju današnje Rusije za Evropu i svet.

Drugi dan posete bio je privrednog karaktera, gde je organizovan sastanak sa privrednicima iz asocijacije malih i srednjih preduzeća, a potom obilazak kompanije “C.I.E. Group“ koja planira svoje poslovanje da proširi ka jugoistočnoj Evropi, gde Srbiju prepoznaje kao zemlju pogodnu za izgradnju svog logističko-distributovnog centra za taj deo Evrope. Teslić se zahvalio gospodinu Paskalu, direktoru i vlasniku C.I.E. Grupe na gostoprimstvu istakavši da će mu biti zadovoljstvo da bude njihov domaćin prilikom dolaska u Srbiju koji se planira već idućeg meseca.

izvor: Treća Srbija

cie-pascal Duik