MARINA DONELA POBEDU SRBIJI, JEDINA NA MAKSIMALNOM UČINKU U REPREZENTACIJI

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Ženska šahovska reprezentacija Srbije je odigrala i šesti meč na evropskom prvenstvu koje se održava na Kritu. Pobeđena je Belorusija rezultatom 2,5:1,5 a pobednički poen je opet donela Apatinka Marina Gajčin.

U sedam mečeva ovo je njoj bio četvrti nastup i četvrta pobeda. Iako najmlađa Marina tako postaje glavna uzdanica selektora Branka Damljanovića.

*Ženska šahovska reprezentacija Srbije je odigrala i šesti meč na evropskom prvenstvu koje se održava na Kritu. Pobeđena je Belorusija rezultatom 2,5:1,5 a pobednički poen je opet donela Apatinka Marina Gajčin.

U sedam mečeva ovo je njoj bio četvrti nastup i četvrta pobeda. Iako najmlađa Marina tako postaje glavna uzdanica selektora Branka Damljanovića.

Marina Gajčin ne posustaje na EP u šahu koje se održava na ostrvu Krit. U osmom kolu ženska reprezentacija Srbije je odigrala nerešeno 2;2 sa Holandijom, a jedini ceo poen za reprezentaciju je donela mlada Apatinka.

Iako je na ovaj šampionat po trenutnom rejtingu otišla kao rezerva, Marina Gajčin je strpljivo čekala svoju šansu i u potpunosti je iskoristila. Priliku da nastupi dobila je u trećem kolu, i od tada do danas odigrala pet partija i svih pet dobila. U najnovijoj tabeli reprezentacije Srbije nakon meča sa Holandijom, Marina Gajčin ima najbolji prosek i trenutno je najkorisniji član državne reprezentacije. U ponedeljak u 9.kolu Srbija igra sa Azerbejdžanom.