“МАЈСКЕ СВЕЧАНОСТИ” У ПРИГРЕВИЦИ ОД 26. ДО 28. МАЈА

APATIN DRUŠTVO VESTI

У Пригревици ће од 26. до 28. маја 2023. године бити одржане традиционалне “Мајске свечаности”, тродневна културно-спортска манифестација којом се обележавају четири важна датума за ово село: Дан ослобођења у Другом светском рату, Дан колонизације села, Дан Спомен-библиотеке и Дан Месне заједнице Пригревица. И ове године Месна заједница Пригревица се потрудила да обезбеди богат културно-уметнички програм за мештане села, али и бројне госте који ће посетити ово место.

Манифестацију ће у петак, 26. маја од 17 часова отворити уличне трке у којима ће учествовати ученици основних школа. Музички програм на бини у центру села ће почети од 20 часова наступом музичке групе „Здрав к’о Чолић“, док ће концерт поп певачице Гоце Тржан почети у 21,30 часова.

Другог дана манифестације, 27. маја дешавања ће почети у 9 часова, Спортским програмом у спортској хали. Програм на бини у центру Пригревице ће стартовати у 17 часова, наступом деце из Предшколске установе “Пчелица”, а сат времена касније ће бити изведена дечија представа “Лав и миш”. Народна библиотека ће од 19 часова организовати Књижевно вече, пола сата касније ће наступити КУД “Пригревица”, а од 20 часова у центру Пригревице ће почети вече народне музике. На бину ће прво изаћи група „Мали мрав“, а од 21,30 часова госте ће забављати „ТД Бенд“.

У недељу, 7. маја од 9 часова ће почети Спортски програм у хали ОШ “Младост”. Од 11 часова на Тргу хероја ће бити положени венци и цвеће на спомен обележја, а пола сата касније у пригревачком Дому културе ће бити одржана Свечана академија. Књижевно вече у организацији Народне библиотеке ће почети од 18 часова, а од 19,30 у Дому културе ће бити одиграна позоришна представа.

Личко и Банијско удружење из Пригревице ће током “Мајских свечаности” у центру села организовати “Етно сајам”. Завичајни музеј у Дому културе за посетиоце ће бити отворен 26. и 27. маја од 16 до 20 часова и 28. маја од 10 до 14 часова, а просторије Личког удружења биће отворене 27. маја од 10 до 20 часова.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *