KUPUSINSKI RIO

APATIN DRUŠTVO FOTO KULTURA SVET VESTI VOJVODINA ZANIMLJIVOSTI

Vaša prva asocijacija za Kupusince, žitelje istoimenog sela u opštini Apatin je da je to miran, miroljubiv narod,  posvećen poljoprivredi  i proizvodnji  najukusnijeg voća i povrća u Srbiji.  Iznenadićete se, ali kada budete videli fotografije sa tradicionalnog karnevalskog bala koji se u ovom mestu održava svake godine, shvatićete da pored već spomenutih epiteta  Kupusinci znaju da se dobro i zabave.

Kao i u drugim delovima sveta,  vreme karnevala, naši sugrađani su iskoristili za opuštanje u dobroj muzici, zabavi i plesu.

U organizaciji kulturno umetničkog društva “Petefi Šandor” iz Kupusine, uz dva orkestra “Vox”i “Melody”koji su se naizmenično smenjivali, proteklog vikenda u velikoj sali osnovne škole u Kupusini održan je “Karnevalski bal” na koji se prijavilo preko 200 učesnika. Uz vredne nagrade i bogatu tombolu,  gosti su uživali u interesantnim kreacijama koje su učesnici karnevala pripremili za žiri.

Od prijavljenih 11 ekipa, mahom meštana Kupusine,  ove godine pobedu je odnela ekipa “Apatinski put BB”, drugo mesto su podelile ekipe “TITO i pioniri” i ekipa “Patke” a treće mesto je pripalo ekipi pod nazivom “Jagnjetina”,  četvrtu  i ujedno utešnu nagradu osvojila je ekipa “Ronioca”.

Uz najavu da će sledeći karneval biti još bolji, organizatori su uputili poziv svim ljudima dobre volje da im se pridruže na Farsangi bál,,-u 2015.

Uživajte u fotogtafijama ,, Farsangi bál,,2014

Karneval u Kupusini 7 Karneval u Kupusini Karneval u Kupusini 6 Karneval u Kupusini 4 Karneval u Kupusini 3 Karneval u Kupusini 8 Karneval u Kupusini 9 Karneval u Kupusini 10 Karneval u Kupusini 11

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *