КУД ЦАРЗА -СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ ПОЧЕТКА РАДА У НОВОМ ПРОСТОРУ

APATIN KULTURA VESTI

Kултурно-уметничко друштво „Царза“ из Апатина организовало је свечаност поводом отварања нових просторија и почетка рада. Свечаност је одржана у простору некадашње управне зграде ПИK, на углу улица Српских Владара и Огњена Прице.

Добродошлицу бројним гостима, у име Kултурно-уметничког друштва „Царза“, пожелео је њен први председник Никола Прица који је у кратком обраћању поздравио званице, њих више од стотину и најавио наступ певачке као и најмлађу фолклорну секцију овог KУД-а. Након пригодног културно-уметничког програма и пресецања врпце, новинарима се обратио Немања Боројевић, члан управе и уметнички руководилац свих фолклорних група старијих узраста.

-Веома смо срећни због нових просторија јер коначно крећемо пуном паром. Од покретања KуД-а у новембру прошле године, имали смо проблем са простором за пробе. Али ево крећемо сутра са терминима које смо одредили…коначно са радом, рекао је Боројевић и додао да “Царза” вредно спрема кореографије за предстојеће наступе.

-Оно што је извесно, то је фолклорна смотра 11. маја на којој ћемо се представити са свим селекцијама као и Видовдански концерт, каже Боројевић.

Према његовим речима у опремању просторија највише је помогла Општина Апатин, путем пројектног финасирања, али и бројни спонзори као и родитељи деце, чланова друштва.

-Изненадили смо се колико се људи добре воље одазвало и помогло опремању просторија у које су уложена значајна средства. Успели смо да оспособимо простор који и велика културно-уметничка друштва немају на располагању. Имамо салу за пробе са огледалима, свлачионице, простор за реквизите, ближе 100 квадрата, навео је Боројевић.

Свечаности је присуствовала и председница Скупштине општине Апатин, Ника Петровић која је изразила задовољство овим догађајем. Она је истакла да ће општина, и у наредном периоду средствима помоћи рад овог удружења, посебно јер овај KУД окупља велики број наших најмлађих суграђана, талентоване деце која уз песму и игру, негују традицију и обичаје нагласила је Петровићева.

Иако је основано крајем прошле године Kултурно-уметничко друштво “Царза” броји око 70 чланова рспоређених у млађу дечију групу од првог до четвртог разреда, фолкорну групу од петог до осмог разреда, средњошколску групу, сениоре и певачку групу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *