KOŠARKAŠKI TIM O.Š. “ŽARKO ZRENJANIN” OSVOJIO ŠKOLSKU OLIMPIJADU U NOVOM SADU

APATIN KOŠARKA SPORT SRBIJA VESTI

Mladi apatinski košarkaši, članovi selekcije OŠ “Žarko Zrenjanin”, opravdali su očekivanja i sasvim zasluženo osvojili zlatnu medalju na upravo završenoj 8. Sportskoj olimpijadi školske omladine Vojvodine (SOŠOV). . Oni su u finalnoj utakmici u svim elementima igre nadigrali izvrstan tim Pančeva rezultatom 28:26 i zasluženo osvojili zlato.

– Ako je prethodna utakmica bila za infarkt, ova je bila za tri infarkta. Tim Pančeva je izuzetno kvalitetan i uigran, ali presudila je želja naših momaka koji su borbenom i pre svega korektnom igrom nadigrali odlične Pančevce, kaže profesor i trener Goran Kecman.

Ovaj trijumf posebno dobija na “jačini” uz podatak da su sve ekipe imale 10 igrača, a Apatinci su otišli sa šest koji se kao istinski sportski junaci vraćaju u Apatin i svoju školu. Ovaj trijumf, uz stručne i pravovremene savete profesora Kecmana, su na svojim “plećima” izneli: Miloš Glušica, Mile Sladić, Petar Arnautović, Dušan Ćetojević, Nikola Barać i Stefan Poturica.

Ovo je veliki uspeh mladih košrkaša a već smo pisali o tome koliko je malo falilo odbojkašicam da dođu do medalje. Kada su u pitanju predsavnici škola iz opštine Apatin medalju su osvojili još Vladimir Knežević u skoku u vis (bronza) i mlada Prigrevčanka Jovana Čović u trci na 60 metara (srebro).