KONAČNO, APATIN PROGLAŠEN LUČKIM PODRUČJEM

APATIN DRUŠTVO SRBIJA VESTI

Vlada Srbije donela je Uredbu kojom se Apatin zvanično proglašava lučkim područjem i zvaničnom lukom Apatin u skladu sa Strategijom razvoja vodnog saobraćaja Srbije. Uz Uredbu donet je niz pratećih dokumenta vezanih za Luku. Vlada Srbije Uredbu je donela 13. januara a ona stupa na snagu 21. januara posle objavljivanja osam dana u Službenom glasniku. Uredbu je potpisao predsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Luka Apatin po Uredbi prostiraće se na oko 35 hektara, tačnije 34 hektara, 99 ari i 15 kvadratnih metara. Agencija za upravljanje lukama potvrdila je svu dokumentaciju kao validnu.

Prema našim saznanjima Luka je proglašena Uredbom Vlade Srbije pošto je dostavljena sva potpuna dokumentacija od strane lokalne samouprave. Već na proleće može se očekivati uređenje terena  kraj Dunava iza Šumske uprave Apatin.

Uredbom Vlade Srbije Apatin je dobio zvanični status luke što je, prema očekivanju, osnovni uslov da se zainteresuju investitori, domaći ili strani, ili će biti varijanta privatnog i javnog partnerstva.

UREDBA