ЈОВАН ПЕРИШИЋ ПОНОВО ОСВОЈИО ПУБЛИКУ У АПАТИНУ 

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

ЧАРОЛИЈА КОНЦЕРТА И ПЕСМЕ

Ударно вече 56. Апатинских рибарских вечери припало је музичкој звезди Јовану Перишићу.

Популарни поп-фолк певач преко двадесет година гради своју каријеру обојену моћним гласом и изванредним контактом са публиком. Посетиоци Апатинских рибарских вечери уверили су се у то пре шест година када је гостовао у нашем граду. Спектакл који је тада направио памти се и помиње. Ове године се, са надом, очекивало да певач понови исто.

И није нас разочарао.

Трг је био испуњен, простор пред бином начичкан да игла не може да падне, град закрчен аутомобилима. Стигли су гости из околних места и региона, жељни да уживају у изврсном паприкашу и доброј музици. Кувари су се побринули за врсно јело, а Јован Перишић за одличну забаву.

– После двног ускуства са прошлог наступа са задовољством са дошао поново у ваш град. Када сам видео колико људи има и када су ми рекли да је град блокиран, да се у њега скоро не може ући од аутомобила и посетилаца, било ми је задовољство наступати пред њима, рекао је Јован Перишић.

И овог пута је ток концерта препустио, на неки начин, публици. Ослушкујући реакције људи пред њим, заједно са њима је градио репертоар.

– Немам неки посебан редослед извођења песама. Увек концерте започнем и завршим својим песмама, а између има, како то зовем „сет журка“ мих мојих и туђих песама. Предност овогодишњег наступа је што нисам први пут, знам шта публика у Апатину воли, па је све ишло неким својим добрим током. У сарадњи са организатором припремили смо публици пар изненађења. То су лепе ствари које волим да се десе на мојим концертима. Најбоље је када је весело, каже певач.

Сазнали смо и да певач у овај крај долази често, у посету код пријатеља, и познати су му специјалитети од рибе.

– Волим рибу и рибљи паприкаш или чорбу, печену или кувану. Када сам на мору уживам у јелима од морске рибе, а када навратим у овај крај онда је на менију речна риба.

Како се публика већ ужелела нових песама у најави је рад на њима.

– Мислим да ћу у септембру или октобру кренути са радом на новим песмама, јер сам током лета заузет, мало радно, а мало и кроз одмор на мору. Постоје договорена гостовања у иностранству која, због публике, морам испоштовати, тако да ће нови албум у припрему тек од јесени, открио је Перишић.

Они који су прешли и неколико стотина километара да би посетили Апатин и најчувенију манифестацију посвећену рибљем паприкашу, као и да би уживали у певању Јована Перишића, нису се разочарали. Певач је доказао да је маг сцене и да је певање пред људима чаролија његовог заната.

ВАТРОМЕТ

Трећи дан 56. Апатинских рибарских вечери обележио је долазак неколико хиљада посетилаца у наш град, изузетна гружва на простору Трга и главне улице, закрченост околних улица аутомобилима, изванредан наступ музичке звезде Јована Перишића и ватромет.

Организатори су се потрудили да понуда буде најбоља управо тог трећег, ударног дана, јер се већ годинама уназад зна да је субота магнет за долазак бројних гостију. Приметно је било и повећање понуде на главној улици међу занатлијама, удружењима и уличним продавцима, као и гужва у Фуд-корнеру.

Одржан је сусрет колекционара филателиста, такмичење у пецању за „Златну рибицу“, a титулу најпецароша понео je Зоран Зорић Конго.

Велики број бајкера укључио се у дефиле кроз улице града, на радост деце и посматрача, љубитеља двоточкаша и троточкаша. Мото клуб „Пантер“ потрудио се да и ове године окупи преко хиљаду учесника на 14. сусрету у Апатину.

Најбољи рибљи паприкаш скувао је Апатинац Роберт Хам, а конкуренција је била изузетно јака. Апатин је, сигурно, један од градова где се кува најбољи рибљи паприкаш, а то потврђује и велики број учесника такмичења за „Златни котић“ који стижу из околних места и региона.

Градски хор „Јединство“  одржао је концерт у цркви „Узнесење Маријино“ на радост љубитеља духовне музике.

На бини су се представили чланови Плесног студиjа „Ронда“ из Сомбора, а за добру забаву су били задужени музичари „Бајадера бенда“.

Последњег дана (вечерас) на програму је у 18.30 часова дечија представа „Стидљива аждаја“, у 19.30 музички наступ ученика и професора Основне музичке школе „Стеван Христић“, а туристи и посетиоци уживаће и у „Апатинској ноћи“, ревијалном кувању рибљег паприкаша.

На бини ће од 20.30 часова концерт одржати група „Дуо Трио Кватро“, а уколико временски услови дозволе, 56. Апатинске рибарске вечери затвориће, својим наступом Тамбурашки састав „Месечина“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *