ЈОШ ТРИ АПАТИНЦА У ТРЦИ ЗА ПОСЛАНИКА – УКУПНО СЕДАМ

APATIN POLITIKA VESTI

Коалиција “Морамо”, коју подржава Удружење грађана “Без страха” из Апатина јуче је Републичкој изборној комисији предала листу за републичке изборе који ће бити одржани 3. априла 2022. године на којој се налазе и три кандидата из Апатина. Адвокат Жељко Рајчевић је на 50. месту листе Коалиције “Морамо”, професор разредне наставе Бранислава Радоњић је 128. а Веселин Ловрић 149.

Подсећамо да су се пре овога, на листама које су Републичкој изборној комисији поднеле Српска напредна странка, Социјалистичка партија Србије, Српска радикална странка и Листа Савеза војвођанских Мађара нашла још четири кандидата из Апатина.

На листи „Kоалиција Александар Вучић – Заједно можемо све“ СНС је предложио мастер правника Марка Ђумића, иначе секретара у Скупштини општине Апатин, „Kоалиција Социјалистичка партија Србије, Јединствена Србија и „Зелени Србије” предложиле су дипломираног економисту Милоша Ђерића и Ђуру Kораћа пензионера из Апатина, a на листи радикала „Др Војислав Шешељ- Српска радикална странка“ једини Апатинац је Милорад Мрђа професор физичког васпитања.

Ђумић се налази на 241. месту листе коју је предложила СНС за републичке изборе, док се испред СПС-а Ђерић налази на 111. месту, а Kораћ на 234. месту. Kандидат Српске радикалне странке Милорад Мрђа заузима 71. место, од укупно 250 предложених имена за посланике.

Иако ће тек након избора бити јасно ко ће добити прилику да седи у посланичкој клупи, на основу истраживања и позиције коју заузимају на листама, готово је сигурно да ни један од предложених кандидата из Апатина неће говорити за говорницом Скупштине Србије.

Последњег представника Апатин је имао у сазиву републичког парламента од 2008. до 2012. године, када је нашу општину представљао Милан Шкрбић, садашњи председник Скупштине општине Апатин.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.