JKP NAŠ DOM DOBIO NOVI KAMION ZA ODVOŽENJE SMEĆA

APATIN EKONOMIJA VESTI

Vozni park Javno komunalnog preduzeća “Naš Dom” iz Apatina od danas je bogatiji za novi specijalizovani kamion za odnošenje kabastog otpada. Ključeve novog „Daf“-a, vrednog 12 miliona dinara, Nedeljku Bračiki direktoru JKP Naš Dom uručio je predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić koji je istakao da je ovo prva kupovina novog vozila nakon 20 godina.

– Dugo sam u opštini i ako dobro pamtim mislim da novi smećar nije kupljen bar 20 godina, niti je bilo kakvih drugih većih investicija u tom periodu,- rekao je Škrbić.

Škrbić je izjavio da će opština nastaviti sa ovakvim aktivnostima, kako bi grad i sela bili čistiji i lepši. Prema njegovim rečima, do kraja godine biće nabavljen još jedan ovakav kamion koji će dopuniti postojeći vozni park JKP kao i kamionska korpa za sečenja i orezivanje drveća koja će služiti i za održavanje javne rasvete.

– Malo je bio duži period nabavke zbog komplikovanosti i specifičnosti samog kamiona, ali uspeli smo da izdvojimo sredstva zajedno sa komunalnim preduzećem kojeg smo osnivač i što je najbitnije, moram da kažem da je komunalno preduzeće u svakom gradu ogledalo opštinske uprave. Ono što smo se dogovorili pre godinu dana kada smo došli u opštinu, jeste da poboljšamo uslove rada komunalnog preduzeća u Apatinu. Rezultat toga jeste ova kupovina smećara, a ono što opština planira to je kupovina radne “korpe” koja bi uskoro trebala da stigne u JKP “Naš Dom”, a imamo u planu nabavku još jednog smećara tokom godine, a sve ovo je zbog povećanog obima posla koji obavljaju radnici ovog preduzeća- poručio je Škrbić.

Nedeljko Bračika, direktor Javno komunalnog preduzeća Naš Dom je na primopredaji ključeva novog kamiona rekao da će se sa ovim vozilom modernizovati već dotrajali vozni park u JKP i poboljšati usluga koje ovo preduzeće pruža građanima opštine Apatin.

-Kao što vidite to je savremeni, kvalitetan kamion prizvođača DAF, a nadgradnju je izvršilo preduzeće Resor iz Gadžinog Hana. Vozilo košta nešto manje od 12 miliona dinara sa PDV-om i isporučeno je pre 3 dana, tablice su takođe stigle i već od sutra bi ovaj kamion mogao da se stavi u funkciju.

-Sa ovim kamionom dobijamo novi kvalitet rada i kvalitet usluge jer ovo vozilo iza sebe ne prosipa otpad na šta je bilo dosta primedbi u prethodnom periodu. Kao što je predsednik rekao javna nabavka za korpu je završena i očekujemo da će i ona stići za realativno kratko vreme od nekih 10ak dana. Idemo u nabavku još jednog smećara, verovatno buldožera, kamiona, kosačica itd. Pored ovih investicija ulagaćemo novac i u održavanje postojećih sistema i mehanizacije- izjavio je Bračika.

Novi kamion je kapaciteta 16 m3 , opremljen je modernom tehnologijom poput kamera koja prate zadnji deo vozila i drugim senzorima koji vozaču i opslužiteljima stvaraju daleko bolju sliku okoline sa čime se maksimalno smanjuje mogućnost naletanja na neku prepreku prilikom manevrisanja. Novina ove nadogradnje je i povećana sigurnost radnika koji rade na ubacivanju smeće u presu, jer ugrađeni senzori sprečavaju kretanje vozila većom brzinom od 30 kmh.

Ceremoniji primopredaje ljučeva su pored predsednika opštine Milana Škrbića i direktora JKP Nedeljka Bračike prisustvovali predsednica SO Apatin Nika Petrović i načelnik opštinske uprave Nedeljko Vučenović.