JEVTO MILOJEVIĆ- DO KRAJA GODINE ZA INFRASTRUKTURNE PROJEKTE 300 MILIONA DINARA

APATIN EKONOMIJA VESTI

Pomoćnik predsednika opštine Apatin zadužen za investicije, Jevto Milojević danas je tokom gostovanja u program Dunav radija  u emisiji “Otvoreno” najavio da će lokalna samouprava investirati oko 300 miliona dinara u infrastrukturne projekte do kraja 2017 godine.

Milojević je istakao da se aktuelno rukovodstvo prošle godine bavilo dugovanjima prethodne vlasti i likvidnosti budžeta te da nije bilo moguće u tim uslovima planirati ulaganja ali da je situacija u ovoj godini mnogo bolja.- Mi smo od prethodne vlasti zatekli dug od 330 miliona dinara. Ako vam kažem da je uz nasleđeni dug, još isto toliko potrošeno u prvih pet meseci, shvatićete da je od milijardu dinara planiranog budžeta preostalo samo 30 %. Sa tim novcem je trebalo izdržati narednih sedam meseci. Nije bilo moguće  razmišljati o investicijama u slučaju kada dugujete svima, rekao je Milojević.

Prema njegovim rečima za samo godinu dana Apatin je ipak uspeo da pokrene 21 projekat i da izmiri nagomilana dugovanja u čemu je i republička vlast pomogla. -U Apatinu je za proteklih godinu dana odrađen 21 projekat, koji je prošao od strane Pokrajine i Republike. Vlada Republike Srbije i Ministarstvo finansija nam je tegobe ublažilo sa 60 miliona dinara jednokratne pomoć u decembru prošle godine što je u mnogome pomoglo normalizaciji stanja a to ujedno govori da Vlada republike Srbije vodi računa o Apatinu, kaže Milojević i dodaje  da je proglašenje Lučkog područja još jedan od dokaza da će Apatin imati u perspektivi mogućnost razvoja, zapošljavanja i mogućnost rada.

-Ono što mi sada radimo jeste da pokušavamo sve resurse usmeriti ka pokrajinskoj  i republičkoj Vladi, da Lučko područje što pre dobije operatera i da što pre dođemo do pozicije i kvadrata odnosno mesta na kojima ćemo moći da radimo, da stvaramo i da otvaramo nova radna mesta, rekao je Milojević tokom gostovanja na Dunavu.

Kada je u pitanju infrastruktura, Milojević je izjavio da je za ove projekte planirano 300 miliona dinara. Iz budžeta Opštine oko 150 miliona dinara i još toliko sredstava iz drugih izvora, iz Pokrajine i Republike. On je istakao da je za ovu godinu pripremljeno više projekata izgradnje infrastrukture, a među njima je zamena azbesto-cementnih cevi u ulici Dimitrija Tucovića i Prigrevačkoj u iznosu od 17 miliona dinara, projekat rešavanja problema otpadnih voda na Dunavcu od 38 miliona dinara, rešavanja kanalizacije kod fabrike Fleš u iznosu od 6 miliona, izgradnja parkinga i trotoara nekadašnje pijace koja će koštati oko 40 miliona dinara, projekat kanalizacije u Prigrevici na koji već upućeno 60 miliona dinara i drugim projektima revitalizacijie putne infrastrukture  u gradu i naseljenim mestima..

Kompletan razgovor možete poslušati u Linku.

Jevto Milojevic, pomocnik predsednika opstine (2)