IZLOŽBA SLIKA NA PAPIRU „OKO MENE“ ANDREE KRNETIĆ GRBIĆ

APATIN KULTURA VESTI

U petak 1. septembra sa početkom u 20 sati u apatinskoj Galeriji Meander, biće otvorena izložba slika na papiru „Oko mene“, Andree Krnetić Grbić iz Prijedora. Motivi ciklusa radova na ovoj izložbi pod nazivom „Oko mene“ su predmeti i predeli u vidokrugu Andree Krnetić Grbić. To su scene sa detaljima seoskih domaćinstava ili periferije grada, još uvek prisutne, kao ostaci prošlosti, ali i danas  su vidljive nedirnute  funkcijie. Drvena ograda, plast sena, kokoši, ćilimi… prikazani su sa dozom pijeteta i nežnosti. U ovom današnjem svetu tehnološkog napretka koji obećava da će predeli u  budućnosti  izgledati isto  na svim kontinetima, umetnica upozorava i žali da će nestati mirisi, boje i toplina jednog drugačijeg  i posebnog  života u svim krajevima  Planete.

To su slike  izvedene  na papiru  različitih tehnika, živog kolorita, prepoznatljivih i redukovanih oblika. Nastali su tokom 2015 i 2016. godine

Andrea Krnetić Grbić diplomirala grafiku  2011. godine na Akademiji umetnosti u Banja Luci. Paralelno se bavi grafikom i slikarstvom. Radi kao nastavnik likovne kulture  u osnovnoj školi u Prijedoru. Učestvovala na više likovnih kolonija u Republici Srpskoj i Srbiji. Priredila 4 samostalne izložbe u Prijedoru i Banja Luci. Izlagala na brojnim kolektivnim izložbama u Republici Srpskoj i u Srbiji: Kovinu, Zrenjaninu, Smederevu, Pančevu, Beogradu, Nišu, Majdanpeku, Kraljevu, i u Rumuniji, Italiji i Poljskoj.

Dobila nagradu za crtež Akademije umjetnosti u Banja Luci 2010. godine. Izložba traje do 15. septembra