ИТЛИЈАНСКА КОМПАНИЈА “ПРОЏЕТИ” ИНВЕСТИРА И ЗАПОШЉАВА У СОМБОРУ – НОВУ ФАБРИКУ ОБУЋЕ ГРАДЕ НА 65.000 КВАДРАТНИХ МЕТАРА

EKONOMIJA SOMBOR VESTI

Италијанска компанија “Проџети” пре неколико година у Сомбору је отворила фабрику обуће у којој је радило око 450 радника. Постојећа локација у чијем погону производе обућу је неадекватна за проширење производње, па су власници одлучили да у овом граду изграде нови коплекс.

Земунски “Шипинг” већ је израдио урбанистички пројекат за изградњу индустријског комплекса на северозападу Индустријске зоне у Сомбору. Парцеле на којима ће бити изграђен индустријски комплекс, и које је у августу купила италијанска компанија, налази се у блоку 103, на простору Индустријске зоне. Урбанистичким пројектом је планирана изградња коплекса са седам објеката на укупној површини од 64.284 квадратна метра. Планирана је фазна изградња управне зграде са центром за развој уз који ће се налазити производни и складишни простор, ИТ центар, затим менза, обданиште за децу запослених и две портирнице.

У пројекту се наводи да ће индустријски комплекс имати обезбеђен паркинг простор за возила и бицикле, као и простор за утовар и истовар. У овој фирми су још раније најавили да ће то омогућити запошљавање још 150 нових радника. “Проџети” је основан 2001. године на иницијативу браће Романа и Енрика Росија, који су дуги низ година присутни у индустрији обуће, а главна активност фирме је прерада полупроизвода (горња лица) и готови производи (обућа) за највеће светске модне куће, као што је “Прада”.

Добра позиција самог Сомбора, као и изузетно оспособљена радна снага за наш вид индустрије били су одлучујући фактори да се определимо за цео пројекат, за који смо обезбедили 80 одсто властитих и средстава наших партнера, док је преосталих 20 одсто обезбеђено једном кредитном линијом, навели су у овој компанији.

Компанија “Проџети” је у једном моменту била заинтересована за куповину фабрике обуће “Борели”, али је због нерешених имовинско-правних односа са хрватским “Боровом” одустала.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.