INTERFER 2015 OD 2. DO 5. OKTOBRA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Jubilarni 20. INTERFER, festival reportaže i medija biće otvoren 02. oktobra u 18 sati u Velikoj sali Skupštine grada Sombora, a sat kasnije, u 19 sati u Galeriji „Milan Konjović” biće otvorena izložba „Milan Konjović – jedan slikar, 15 fotografija, 30 umetničkih dela”. Potom će u Apatinu će u Galeriji „Meander” od 20 časova biti izložba najboljih fotografija INTERFER 2015.

INTERFER se 3. oktobra u Somboru nastavlja emitovanjem dokumentarnog TV zapisa „Uspomena na slikara Savu Stojkova” u koji je uključen poslednji intervju velikog umetnika. Projekcija tog dokumentarca zakazana je za 10 sati u zgradi Preparandije, gde će pola sata kasnije biti prikazana selekcija najboljih radova pristiglih na INTERFER.

U subotu u 12 sati u maloj galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić” u Somboru biće predstavljena monografija „Čuvari uspomena i svedoci istorije”. U monografiji je predstavljen 61 autor sa oko 330 fotografija. Ulogu domaćina INTERFERA posle ove izložbe preuzima Apatin.

U Banji Junaković će u 13 sati biti predstavljeni najbolji radovi ovogodišnjeg festivala reportaže, posle čega sledi obilazak znamenitosti Apatina i Gornjeg Podunavlja. Tribina „Medijski linč – upotreba i zloupotreba medija” zakazana je za 18:30 sati u Banji Junaković.

Moderator tribine biće Petar Jeremić, predsednik Izvršnog odbora Udruženja novinara Srbije i član Saveta za štampu. Na tribini će govoriti istaknuti novinari i medijski radnici, predstavnici Udruženja novinara Srbije, Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Asocijacije medija i drugi.

Završna ceremonija i dodela nagrada 20. INTERFERA zakazana je za nedelju u podne u dvorani Kulturnog centra u Apatinu.