И ГРАЂАНИ СРБИЈЕ ДОБИЈАЈУ ПО 500 ЕВРА! АКО ИСПУЊАВАТЕ ОВАЈ УСЛОВ И ВИ СТЕ МЕЂУ ЊИМА

EKONOMIJA VESTI

Ових дана еверопски медији брује о могућности да челници европских банака прибегну „бацању новца из хеликоптера“ како би спасили посрнуле економије у Европи.

У многим државама, укључујући и суседну Хрватску на снази је дефлација – појава која може бити јако опасна на дужи рок. Наиме, када је на снази дефлација, цене робе и услуга падају, па послодавци више не могу да приуште да одрже плату на истом нивоу и долази до отказа и резања плата, што тера економију у даљи колапс.

Постоји неколико модела за искоришћавање таквог новца, од којих је најједноставнији и најегалитарнији дељење фиксног новчаног износа свим грађанима, на пример 500 евра свима у ЕУ.

Србија још увек није у Европској унији, али неки њени грађани јесу. Наиме, свако ко уз држављанство Србије има и пасош неке од земаља чланица, моћи ће да оствари право на овакву једнократну помоћ уколико до њеног дељења дође.

Подсећамо, челник централне банке Марио Драги пре два месеца је и сам изразио занимање за идеју новца из хеликоптера, коју је назвао „занимљивим концептом“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *