ГОРИ ДЕПОНИЈА У АПАТИНУ – ПРИЈАВЕ ЗА ПАЉЕВИНУ ПРОТИВ НН ЛИЦА

APATIN HRONIKA SOMBOR SRBIJA VESTI

У гашењу учествују ватрогасци и радници ЈКП „Наш Дом” који уз помоћ механизације довозе песак како би се затрпао део депоније који гори.

Дим се од јутрос види са веће удаљености, а повремено се, у зависности од ветра спушта према Ромском насељу и кућама које се налазе у непосредној близини депоније. Смрад се на ширем подручју интензивно осећа.

Ово није први пут да на депонији избија пожар, а како су и раније истраге показале, изазивају га појединци који паљењем остатака електричних инсталација одвајају бакар и друге метале као секундарну сировину.

О свему се огласило и Јавно комунално предузеће “Наш Дом” које је за изазивање пожара полицији поднело пријаву против НН лица.

Надлежни очекују, да ће ватру која је захватила депонију у дужини од 100 метара угасити до вечерас. Проблем је како се наводи пожар у дубини депоније који би могао потрајати недељу и више дана.

-Пожар стављамо под контролу од раних јутарњих часова. Ако не буде непредвиђених ситуација за очекивати је да се до краја дана потпуно угаси површински пламен, док би потпуно гашење у дубљим слојевима могло да потраје недељу и више дана, рекао је директор ЈKП „Наш Дом“ Небојша Смиљанић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *