GKUD DUNAV NASTUPAO U ŠAMCU I BELOM MANASTIRU

APATIN KULTURA VESTI

Članovi Gradskog kluturno-umetničkog društva Dunav su u aprilu gostovali u Šamcu i Belom Manstiru gde su kao gosti nastupali na koncertima i folklornim revijama svojih domaćina. Na 14. Međunarodnoj reviji folklora “Šamačko proleće” Apatinci su se prestavili tradicionalnim igrama iz Like koje su sa velikim oduševljenjem prihvaćene od strane publike pa su naši predstavnici dobili veliki aplauz na kraju svog nastupa. -Dobili smo poziv direktora Turističke organizacije Šamac i rado se odazvali. Veoma sam zadovoljan organizacijom i načinom na koji smo dočekati, ovo gostovanje će mi ostati u jako lepom sećanju- rekao je Nemanja Borojević umetnički rukovodilac izvođačkog ansambla.

Prethodne nedelje GKUD Dunav je nastupao i u Belom Manastiru gde su izveli dve nove koreografije koje su premijerno izveli na godišnjem koncetru “U kolu s prijateljima”. Apatinci su se predstavili sa “Igrama i pesmama Raških sela” koje na autentičan način prikazuju igru, pesmu i kostim tog kraja, a koliko su dobro izveli ove koreografije pokazali su aplauzi kojima je publika u Belom Manastiru nagradila članove GKUD-a Dunav.

O planovima ovog društva za naredni period rekla nam je Đurđica Bursać, rukovodilac programskog saveta. – Ono što nas očekuje je priprema za izvornu smotru folkolra koja će se održati 7. maja 2017. godine kao i pripremanje koncerta koji je u planu krajem juna meseca ove godine. – izjavila je Đurđica.

GKUD Dunav (2) GKUD Dunav (3) GKUD Dunav (4) GKUD Dunav (5)