EKOLOŠKA AKCIJA UG „MRAV“

APATIN DRUŠTVO VESTI
Udruženje građana „MRAV“ iz Apatina uspešno je organizovalo ekološku akciju čišćenja nerazgradivog otpada sa površine Dunava na potezu od helinga u nekadašnjem apatinskom brodogradilištu do kraja zaliva kod restorana „Plava ruža“, a ovom volonterskom akcijom obuhvaćene su i obale oko rukavca.
Akcija je otpočela iz marine, ukrcavanjem volontera u čamac, а potom su formirane tri grupe. Prva je čistila obalu i priobalje sa leve strane, druga sa desne strane vodotoka, a treća grupa je sakupljala otpad sa vodene površine.
Na obuhvaćenom prostoru, dan kasnije, održano je Otvoreno prvenstvo Vojvodine u mini kajaku na mirnim vodama za dečake i devojčice rođene od 2001. do 2004. godišta, dok će u utorak, 12. avgusta, biti organizovana sportsko-zabavna manifestacija povodom Svetskog dana mladih.
Uz druženje i društveno koristan rad, još jednom u nizu, mladi su poslali jasnu poruku svim generacijama, koja glasi: „Čisto okruženje je jedan od uslova za zdrav život“, a slične akcije, kojima će biti obuhvaćene i druge lokacije, biće organizovane u narednom periodu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.