ЕДУКАЦИЈА АДОЛЕСЦЕНАТА О РЕПРОДУКТИВНОМ ЗДРАВЉУ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

Комисија за родну равноправност општине Апатин у наредном периоду организоваће низ предавања за ученице осмих разреда са територије наше општине. У пројекту под називом „На кафи са …“ планирано је да се девојчице осмих разреда едукују у свим аспектима репродуктивног здравља, које ће им пренети др Татјана Угарковић Тришић, специјалиста гинекологије и акушерства апатинског Дома здравља.

Циљ едукације је подизање свести о репродуктивном здрављу адолесцената, ослобађање од предрасуда и табу тема које имају у фази пубертета, а које су веома значајне за њихов будући друштвени и социјални развој.

Важно је да их на време едукујемо да сачувају своје репродуктивно здравље, укажемо на проблеме са којима могу да се сретну, али исто тако и да понудимо начине и решења да до тих проблема и последица не долази. Желимо да их мотивишемо да разговарају о овим темама са родитељима, пријатељима и када је неопходно потраже стручну помоћ. Да науче да брину о себи и свом здрављу, а испред свега схвате да воле и поштују себе, изјавила је председница Савета за родну равноправност општине Апатин Наташа Ћурчић, покретач овог пројекта.

За апатинску децу предавања ће бити одржана у сали Центра за социјални рад док ће по селима распоред бити накнадно објављен, а деца о терминима одржавања бити информисана преко својих наставника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.