DVA DRUGA MESTA ZA ĐURU BORBELJA

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Novi Sad je proteklog vikenda bio domaćin Kupa Vojvodine koji je ujedno bio kvalifikaciono takmičenje za Kup Srbije u atletici za seniore i seniorke.

Na stadionu “Karađorđe” u dva takmičarska dana nastupili su takmičari i takmičarke iz klubova sa teritorije Vojvodine, među kojima su nastupila i tri člana Atletskog kluba “Apatin”. Najuspešniji je bio Đuro Borbelj koji je osvojio dva druga mesta u trci na 1.500 metara i u debitantskoj trci na 3.000 metara sa preprekama.

Aleksandar Bojović je u trci na 3.000 metara osvojio četvrto mesto, dok je u istoj trci Tihamer Sirak zauzeo peto mesto. Tihamer Sirak je drugog takmičarskog dana nastupio u trci na 3.000 metara sa preprekama u kojoj je zauzeo treće mesto.
Ostvarenim rezultatom na 3.000 metara sa preprekama Đuro Borbelj se plasirao u finale Kupa Srbije koje se održava 4. i 5. juna 2016. godine u Sremskoj Mitrovici.

Narednog vikenda seniore AK Apatin očekuje učešće na Prvenstvu Vojvodine u Novom Sadu, gde će u trci na 3.000 metara nastupiti Đuro Borbelj, Damir Stojanov i Aleksandar Bojović, dok će u trci na 800 metara učestvovati Tihamer Sirak.
Mariana Čegar Lukić narednog vikenda nastupiće na trci Vatrogasni cener koji se održava i Osijeku.