DOBROVOLJNIM DAVAOCIMA KRVI IZ SOMBORA URUČENE ZAHVALNICE

APATIN DRUŠTVO HRONIKA SOMBOR SRBIJA VESTI VOJVODINA

U organizaciji GO CK i grada Sombora priređen je prijem u Skupštini grada i svečano uručenje zahvalnica dobrovoljnim davaocima krvi, koji su tokom prošle godine krv dali 35, 50, 75 i 100 – tinu puta.
Dobrovoljnim davaocima krvi na njihovom nesebičnom i humanom činu pomoći drugima,zahvalio se Miloš Petrović, predsednik UO Crvenog krsta Sombor.
– Grad Sombor je počastvovan što je domaćin ovakvog skupa, a svako od vas je dobar primer da je jedno društvo humano, samo ako brine o svojim članovima – kazao je zamenik gradonačelnika Vladislav Živanović.
Dr Marija Gutović, načelnica Službe za transfuziju krvi u Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović“ izrazila je zahvalnost za sve živote koji su spašeni i poželela puno susreta.
Tokom prošle godine 35-ti put krv je dalo 16 dobrovoljnih davalaca,a jubilarno pedeseto davanje krvi ostvarili su: Stipan Dorotić, Dragan Glavaš, Aleksandar Josić, Aleksandar Krstić, Branko Radojčić, Dragoljub Batinić, Dušan Nikolić, Boško Dragičević, Tihomir Kućančanin, Zoran Baljkas, Jovan Vučković, Nenad Delibašić, Jožef Komenda, Željko Knežević, Slobodan Miljenović i Pavle Fratrić.
Ljuban Smiljanić, Jovan Špoljarić, Milenko Vasić, Branko Šoštarić i Radoslav Tanurdžić krv su dali 75,a Mirko Baltin krv je dao 100 puta.