ДО КРАЈА ГОДИНЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА ВРТИЋА, ШКОЛЕ И ДЕЛА ФАБРИЧКЕ УЛИЦЕ У СВИЛОЈЕВУ

APATIN POLITIKA VESTI

У наредних пола године планирано је да у општини Апатин буду реализована три пројекта. О томе је, на конференцији за новинаре, говорила Дубравка Кораћ, заменик председника Општине Апатин.

 – Српска напредна странка ће испунити своје обећање дато у претходном периоду мештанима Свилојева да ће сви грађани наше општине имати подједнак квалитет живота. Одлучили смо да пројектима и одређеним новчаним средствима подржимо насељено место Свилојево, у циљу, пре свега, смањења исељавања становништва. Урадићемо потпуну реконструкцију објекта Предшколске установе „Пчелица“ у овом месту, Основне школе „Киш Ференц“ и деоницу пута која недостаје у фабричкој улици у Свилојеву. Инвестиција у вртићу вредна је 14 милиона динара, а почетак радова је за две недеље. За ову инвестицију очекујемо да се заврши за два до три месеца чиме бисмо се примакли циљу да сви вртићи у општини имају подједнак квалитет. Већ смо уредили објекте у Апатину и Пригревици, сада је на реду Свилојево, после тога Сонта. Идеја је да добијемо врло квалитетно предшколско образовање и након тога урадимо пројекте који се тичу школа. С тим у вези, обезбеђена су новчана средства у износу од 45 милиона динара од стране Републике за финансирање реконструкције ОШ „Киш Ференц“ у Свилојеву. Очекује се расписивање јавне набавке. Чекамо да се Канцеларија за јавне радове сложи са документацијом. Пројекат је у потпуности прихваћен, тако да у наредном периоду очекујемо да кренемо у тај део посла. Што се тиче Фабричке улице, она је интересантна и због тога што се у њој налазе два предузетника која послују у Свилојеву, а битни су за општину Апатин. Пре свега, „Мелиса-фарм“ која робу испоручује у иностранство, довози сировину и заиста је проблем што ти људи морају да пролазе кроз блато и неасфалтирану улицу. За средства смо конкурисали код Министарства привреде у оквиру конкурса „Градимо заједно“. Асфалтирањем деонице која недостаје добићемо комплетну улицу, уједно ће о бити и подстицај привредницима који раде у том делу да наставе производњу, изјавила је Дубравка Кораћ.

Заменица председника је објаснила да су ова три пројекта засебно рађени за различите конкурсе и да први у реализацију крећу радови на објекту предшколске установе, након добијања сагласности почеће радови на школи, а између ова два објекта треба да започну и радови на асфалтирању улице.

– Пројекти иду независно, али су, стицајем околности, средства добијена у истом периоду. До краја године ће сва три пројекта бити и реализована, додала је Дубравка Кораћ.

Овим пројектима обезбеђено је улагање око 150 милиона динара у школске и предшколске објекте од стране садашње гарнутире власти наше општине. Конференција је одржана у новим просторијама Српске напредне странке која се налази у Српских владара 55.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *