ЂУКИЋ: СВЕ ИДЕ ПО ПЛАНУ, У НАРЕДНОМ ПЕРИОДУ ВЕЋА МИНУТАЖА МЛАДИМ ИГРАЧИМА

APATIN RUKOMET SPORT VESTI

Рукометни клуб “Апатин” као новајлија у Супер “Б” лиги од старта сезоне бележи добре резултате, што показује и табела, на којој наши рукометаши деле четврту позицију са Убом. Апатинци су у петнаест одиграних кола забележили осам победа, шест пораза и један реми, па су са седамнаест освојених бодова далеко од зоне испадања.

Председник РК “Апатин”, Владимир Ђукић каже да за сада све иде по плану и наглашава да прошлонедељни пораз од Инђије није пореметио екипу.

-За нас је утакмица у Инђији била тешка, јер нисмо били комплетни и фалило нам је чак четири играча који су носиоци игре. Због повреда нису играли Мачкић, Ољача и Петар Мандић, а то су момци без којих ми у овом тренутку не можемо. Борили смо се колико смо могли и дали смо све од себе до педесетог минута, када је уз умор дошло и до пада концентрације, што је домаћин знао да искористи. Не жалимо за изгубљеним бодовима, јер се све одвија како смо планирали и већ сада имамо довољно бодова да не морамо да бринемо о опстанку у лиги. Тренутно делимо четврту позицију на табели и сви у клубу смо задовољни постигнутим, али идемо даље. До краја првенства је остало још седам утакмица, од којих четири играмо кући и мислим да ћемо скупити довољно бодова да останемо у горњем делу табеле, рекао је Ђукић.

Супер “Б” лига се наредног викенда неће играти због репрезентативних окупљања, па ће апатински плаво-бели ову паузу у првенству искористити да консолидују своје редове, пре свега када су у питању повреде.

-Следи нам EHF недеља, односно припреме репрезентације, па се мечеви у нашој лиги неће играти. Овај викенд ћемо искористити да појачамо и да опоравимо наше играче, како би наредну утакмицу против “Сивца” која се игра 26. марта дочекали спремни и освојили нове бодове. Прва екипа је постигла свој циљ, па је управи клуба и тренерима сада приоритет да посветимо више пажње младим играчима који нису имали велику минутажу. Ту су Браун и Милићевић који на сваком тренингу дају све од себе и већ сада се види тај квалитетан рад, као и њихов индивидуални квалитет. Милићевић је на голу достојно заменио повређеног Богојевића и не примети се нека велика разлика. Богојевић јесте много искуснији, али Милићевић својим талентом доприноси да се читава одбрана осећа сигурно уз њега и мислим да је већ сада израстао у великог голмана, нагласио је Владимир Ђукић.

У млађим категоријама Рукометног клуба “Апатин” тренира око 25 дечака, а у рад са млађим категоријама укључен је и искусни Александар Пилиповић. Они наступају у пионирском и јуниорском такмичењу Војводине, а према Ђукићевим речима, резултати који постижу тренутно нису у првом плану.

-Тренутно нам резултат млађих категорија није приоритет, већ нам је битно да изнедримо играче који ће појачати прву екипу и евентуално догурати до репрезентације. Тренерски тандем Михић – Пилиповић квалитетно ради са децом, а нама је осмех детета и задовољство родитеља најбитнија ствар. Из тренинга у тренинг видимо да то расте и долази нам све више деце. Тренинзи млађих категорија се одржавају уторком, средом и петком од 16,30 часова и сви нови чланови су добродошли. Заинтересована деца могу се јавити било коме из клуба, или нас контактирати путем Фејсбук странице. Дечаци који желе да постану чланови Рукометног клуба “Апатин” могу доћи и на тренинге који се уторком одржавају у хали Основне школе “Жарко Зрењанин”, а средом и петком у хали Техничке школе, закључио је Ђукић.

Он је напоменуо да је школа рукомета бесплатана, а клуб је за све нове чланове припремио и пригодне поклоне добродошлице.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *