ДАНИЈЕЛА ОБРАДОВИЋ ПРВА ГОШЋА ТРЕЋЕГ СЕРИЈАЛА “РЕЧИ, БОЈЕ И ЗВУЦИ”

APATIN KULTURA SOMBOR SRBIJA VESTI

Почео је нови серијал емисија уз културе „ Речи, боје и звуци „, а прва гошћа је била Данијела Обрадовић, директор Kултурног центра у Апатину. Она је упознала слушаоце Радио Дунава са оним што се догађало у култури од завршетка прошлог серијала, у децембру 2018. године па до данас.

У децембру је стављена у функцију Мала сала тако да сада располажемо простором чији је капацитет 60 места и који нам служи за програме мањег формата као и за пробе како Градског хора тако и Драмског студија- Отварањем Мале сале остварујемо значајне уштеде у грејању. У њој смо до сада реализовали неколико концерата, промоције књига, различите цуклусе предавања на различите теме као и радионицу за децу и родитеље – објаснила је Данијела Обрадовић.

О програмима у Kултурном центру Обрадовићева је рекла следеће:

-Осим биоскопског програма имали смо концерте веома квалитетних уметника као и представе професионалне и аматерске. Из нашег Драмског студија произашла је представа за одрасле „Звездама свеједно Богомира Ђорђевића коју смо играли неколико пута као и на смотри драмског стваралаштва. Такође и представа за децу Душана Гладића са којом смо се пласирали на зонску смотру.

– У току је конкурс за најбољи екс либрис који ће бити представљен у септембру у оквиру 4. Фестивала кратке форме „Еx либрис“ Завршен је и конкурс за кратку причу „ Миодраг Борисављевић. Пристигло је 140 прича, а селектор ће бити Јелена Ленгиолд, позната наша књижевница- рекла је, поред осталог, Данијела Обрадовић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *