ĐACIMA PRVACIMA ZA BEZBEDNIJI SAOBRAĆAJ

APATIN DRUŠTVO VESTI

U opštini Apatin početak školske 2017/2018 obeležen je podelom prvarica i saobraćajnih bukvara, koje je izdavačka kuća Nova škola doo iz Beograda objavila pod naslovom „Od kuće do škole“. U kompletu sa saobaćajnim bukvarom prvacima podeljeni su fluoroscenti prsluci i narukvice. Opština Apatin je je obezbedila sredstva za nabavku 204 kompleta za svoje ovogodišnje đake prvake u osnovnim školama: Apatin, Prigrevica, Svilojevo, Sonta i Kupusina i to iz namenskih sredstava dobijenih od naplate novčanih kazni učinjenih prekršaja u saobraćajau.

Podelu saobraćajnih bukvara u Apatinu OŠ „Žarko Zrenjanin“su obavili Članovi opštinskog saveta za koordinaciju bezbednosti saobraćaja na putevima Opštine Apatin, pripadnici službe saobraćajne policaje iz Policijske stanice Apatin i članovi Organizacije Crvenog krsta Apatin u prisustvu pedagoga, nastavnika i učitelja.

Ovim činom Savet za bezbednost u saobaćaju Opštine Apatin odmah na početku školovanja najmlađih đaka pokrenuo je aktivnosti na edukaciji, usvajanju i podizanju saobraćajne kulture kod najmlađih.

bezbednost dece u saobracaju (3) bezbednost dece u saobracaju (1)