ЧЛАНОВИ АТЛЕТСКОГ КЛУБА АПАТИН НАСТАВИЛИ СА АКТИВНОСТИМА

APATIN SOMBOR SPORT VESTI

Уна Чегар 11. место на дебитантском Првенству Србије, Предраг Вејин успешно савладао маратонску стазу у Хамбургу, Ђуро Борбељ завршпо репрезентативне припреме, АК Апатин прославио 21 рођендан

Атлетски клуб Апатин наставио је са активностима и учешћима на атлетским такмичењима. Протеклог викенда чланови Атлетског клуба Апатин учествовали на Првнству Србије у планинском трчању које је одржано у Вршцу и на маратону у Хамбургу.

На Првенству Србије у планинском трчању чији је организатор био Вршачки атлетски клуб 1926 под покровитељством Српског атлетског Савеза, окупули су се такмичари и такмичарке из 19 атлетских клубова, у конкуренцији старијих пионира свој први наступ на званичним првенствима Србије имала је Уна Чегар једна од најмлађих учесница. Уна је у трци на 2000 метара са висинском разликом + 83 метара/-83 метара заузела 11. место. У оквиру Првенства Србије одржана је трка Атзлетских школица на 500 метара у којој је Хана Чегар освојила 2. место у женској конкуренцији и 4. место у укупном пласману, у истој трци такмичио је и Арсеније Чегар (4 године) који је успешно истрчао ни мало лагану стазу од 500 метара.

Атлетски клуб Апатин протеклог викенда имао је свог представника на маратону у Хамбургу (Немачка), Предраг Вејин је и поред великих проблема са повредом током припрема и током саме трке успешно савладао маратонску стазу од 42 километра и 195 метара и достојно репрезентовао Апатин и Републику Србију међу 10 хиљада маратонаца из целог света.

Ђуро Борбељ је у протекле две недеље учествовао на савезним припремама које је Српски атлетски Савез реализовао за најбоље Српске средњепругаше и дугопругаше, коме ће припреме свакако послужити за истрчавање добрих резултата на наредним такмичењима током такмичарске сезоне.

Атлетски клуб Апатин је јуче обележио 21 годину од оснивања, тог 29. априла 2001. године у просторијама КУД Дунав формиран је први атлетски клуб у Апатину, који је током свих ових година радио потпуно бесплатну школу атлетике за најмлађе суграђане, која се и данас три пута седмично реализује. Чланови Атлетског клуба Апатин учестовали су на више хиљада атлетских такмичења, освојили су на десетине медаља на званичним Првенствима Србије, Првенствима Војводине. Клуб је био учесник Купа Европских шампиона у кросу и полумаратону домаћин Првенства Балкана у полумаратону за сениоре и сениорке и организатор једног од најбољих полумаратона (Апатински Дунавски полумаратон) у региону, који ове године 16.10. има своје 26-то издање и који је био претеча у оснивању клуба.

Чланове Атлетског клуба Апатин у наредна два викенда очекују наступи на полумаратонима у Дубровнику и Сомбору и на Првенству Србије на 10000 метара на стази.

Г.Ч

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.