ЦЕКОС: САРАДЊА ПРИГРЕВИЦЕ И СОНТЕ ОБЕЛЕЖИЛА ФРБРУАР

APATIN KULTURA VESTI

Фебруар месец протиче у знаку сарадње два села из апатинске општине – Пригревице и Сонте. У уторак 12. фебруара у Сонти одржан је сусрет између 20-ак житеља ова два села. Сусрет се састојао из два дела: радионице на тему односа између ова два села и успостављању боље сарадње, и неформалног дружења после тога. Учесници су били свих узраста: од 15 па до 70 година; млади, запослени у раду са младима и децом, представници удружења и различити други људи активни у својим заједницама.

Сусрету је претходило више састанака у Пригревици и Сонти које је иницирао Центар за културу и образовање Сонта, а акцији су се прикључили представници удружења и основних школа из ова два села.

Након тога, у четвртак 14. фебруара у сарадњи са Месном заједницом у Пригревици и ОШ „Младост“ одиграна је позоришна представа „Рука руци“. У питању је интеркултурална комедија која говори о забрањеној љубави између двоје младих из различитих култура. Представа је ауторско дело младих глумаца из Сонте. Представа је одиграна у сали Дома културе у Пригревици за децу из основне школе и друге заинтересоване житеље Пригревице.

У наредном периоду очекујемо да ће учесници ове акције у својим школама и удружењима организовати активности у којима ће представити и упознати остале са поменутим сусретима и покренути нове са циљем успостављања што бољег односа између ова два села. -истичу из ЦЕКОС-а.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.