BRONZA ZA ILIĆA U BAČKOJ PALANCI

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

U subotu, 28. oktobra, u Bačkoj Palanci, a u organizaciji Powerlifting saveza Srbije održano je prvo IPF (Internacional Powerlifting Federation) Balkansko prvenstvo u raw benč presu, kao i Državno prvenstvo. Preko 70 profesionalnih powerlifting takmičara oprobalo se u benč presu, pored takmičara iz Srbije, učestovali su takmičari iz Makedonije i Hrvatske, među njima bio je i Prigrevčanin Nikola Ilić.

Ilić je u kategoriji 120+ kg osvojio 3. mesto na Balkanskom i 3. mesto na Državnom prvesntvu, podigavši 160 kg po IPF propisima.

Apsolutni pobednik ovog takmičenja bio je Saša Lampas, tenutni videšampion Svetskog kupa u GPC federciji, koji je podigao 235 kg. Najjača takmičarka iz kategorije žena bila je reprezentativka Aleksandra Aranitović, koja je podigla 82,5 kg po IPF propisima, čime je postavila novi državni rekord u ženskoj konkukrenciji.

Za Ilića ovo je bilo treće prvenstvo u kojem je učestovao ispred Powerlifting kluba „Majevica“.

– Zadovoljan sam rezultatima, jer pored napornih treninga, postoje i drugi važni faktori koji utiču na formu. Ovaj sport nema granice, imam 31 godinu, ali pojavi se takmičar koji ima 50, 60 ili čak 70 godina u veteranskoj kategoriji. Trenutno nemam vremena za pauzu, iako vučem povredu tetiva srednjeg ramena, već 18. novembra mi predstoji državno prvenstvo u powerliftingu triatlonu (čučanj, benč pres i mrtvo dizanje) koje će se održati u Zrenjaninu. Nadam se veoma dobrom rezultatu i da ću na najbolji način kao i do sad predstavljati opštinu Apatin u ovom sportu. Zahvaljujem se i lokalnoj samoupravi opštine Apatin na razumevanju i podršci koju su mi pružili za minulo prvenstvo, rekao je Ilić.

Nikola Ilic , power lifting (2) Nikola Ilic , power lifting (3) Nikola Ilic , power lifting (4) Nikola Ilic , power lifting (5)