БОГАТ ПРОГРАМ ОБЕЛЕЖАВАЊА МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ДУНАВА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

Радован Ђукић, заменик председнице општине Апатин данас је најавио обележавање Међународног дана Дунава у Апатину.

То је једна од првих манифестација након пандемије коју ће локална самоуправа и Туристичка организација организовати. Припремили смо целодневни прогарам на више локација, између осталог бих издвојио део на платоу код “Плаве руже”, други код Kајак клуба, где ће наступити апатинске мажореткиње, KУД “Царза”, Музичка школа “Стеван Христић” која ће се представити концертом ученика, изјавио је Ђукић.

Програм ће почети у уторак 29. јуна у 9:30 часова када ће са апатинске „Марине“ кренути прва бесплатна вожња бродићем „Апатинка“, а сви који желе да крстаре „Горњим подунављем“ резервације могу обавити путем телефона 025/515-0068. Поподневно бесплатно крстарење бродићем „Апатинка“ је заказано за 17 часова.

На плажи код ресторана „Плава ружа“ од 11 часова ће почети бесплатни промотивни тренинг вожње кајака и кануа за децу, у организацији Kајак клуба „Панонија“ из Апатина. Еколошка радна акција уклањања смећа са полуострва код Апатина ће почети у 15,30 часова, а у акцији ће учествовати и чланови ронилачког клуба који ће чистити акваторијум залива и градске плаже.

Главни део програма обележавања Међународног дана Дунава ће бити одржан на платоу код кајак клуба „Панонија“ Апатин од 18 часова када ће почети дечја, биолошка и ликовна радионица. Пола сата касније ће почети наступ Апатинских мажореткиња, а потом ће се представити хор „Јединство“ Апатин, KУД-а „Царза“ Апатин и Музичка школа „Стеван Христић“ из Апатина. У 19,30 часова ће почети Музичка радионица „ ROCK KIDS FEST “, а програм ће затворити музички репертоар по избору дуа „Дуле и Миле“.

Апатинци и гости нашег града ће од 18 часова код кајак кућице имати прилику да погледају и изложбу макета бродова Мишија Молнара из Апатина.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *