ATLETIČARI USPEŠNI PRED START TAKMIČARSKE SEZONE

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Članovi Atletskog kluba Apatin polako hvataju zalet za predstojeću takmičarsku sezonu, učešćem na nekoliko takmičenja koji su realizovani u protekle dve nedelje, pokazali su da i u ovoj godini možemo očekivati dobre rezultate.

Apatinski atletičari nastupili su na: 9. Tron rođendanskom polumaratonu na Paliću na stazama 21,1 km i 5 km, Skaj trejl trci na Kopaoniku, Ultramaratonu Maraton maratona – Ada ciganlija, Humanitarnim trkama Spring rolls – Ada ciganlija i Novosadski kros za dečiji osmeh – Sremska Kamenica i Prvenstvu Balkana za veterane- Bukurešt.

Tanja Stojanovski ultramaraton 2016

Na navedenim takmičenjima članovi AK Apatin ostvarili su dobre rezultate od kojih izdvajamo trijumf Tanje Stojanovski koja je sa 112 kilometara istračanih za 12 sati ostvarila pobedu na Ultramaratonu Maraton maratona koji je održan na Adi ciganliji, Mariana Čegar Lukić ostvarila je ubedljiv trijumf u ženskoj konkurenciji na humanitarnoj trci Novosadski kros za dečiji osmeh na stazi od 4,5 km, Mariana je u sveukupnom plasmanu muškaraca i žena zauzela treće mesto, Snežana Milošević je na humanitarnoj trci Spring rolls koja je održana na Adi ciganliji osvojila vicešampionsku titulu, dok je na jučerašnoj 88. Trci oko Ade na 7,7 km osvojila četvro mesto sa oborenim ličnim rekordom, Aleksandar Štajfer osvojio je peto mesto na izuzetno teškoj planinskoj trci od Brzeće do Sunčanih Vrhova na Kopaoniku, dužina staze bila je 15 kilometara sa 1800 metara uspona.

Mariana na proglasenju pobednica, nedelja 20.03.2016.

Dejan Viduka dugogodšnji član AK Apatin i jedan od osnivača Atletskog kluba Apatin od prošle godine se uključio u veteranska takmičenja i ove godine po prvi put nastupio na Prvenstvu Balkana za veterane koje je održano u Bukureštu i gde je sa štafetom Srbije (Dejan Viduka, Vladimir Trikić, Dragan Nešović i Goran Trifunović) u disciplini 4h200 metara zauzeo treće mesto.
Đuro Borbelj najbolji mlađi senior AK Apatin, nakon odsluženja vojnog roka, polako podiže formu na polumartonu na Paliću zauzeo je peto mesto dok je na krosu u Kameničkom parku zauzeo 4. mesto na trci od 11 km.
Damir Stojanov nastupio je na Prvenstvu Srbije za seniore u Šabcu, 9. Tron rođendanskom polumaratonu na Paliću i Humanitarnoj trci – Novosadski kros za dečiji osmeh i na svim trkama ostvario dobre rezultate.
Aleksandar Bojović pokazao je veliki napredak u odnosu na 2015. godinu, odrađenim kvalitetnim trkama na Adi ciganliji i na krosu u Kameničkom parku.

Dejan Viduka prvi s leva

Tihamer Sirak i Zoran Radičanin nastupili su na 9. Tron polumaratonu na Paliću, Tihamer je u trci na 5 km zauzeo 13. mesto, dok je Radičanin zauzeo 14. mesto u polumaratonskoj trci. Katarina Popov nastupala je na polumaratonskoj trci na Paliću i na Humanitarnom krosu u Sremskoj Kamenici.

Apatinske atletičare koja su troškove za učešće na svim gore navedenim takmičenjima snosili sopstvenim sredstvima u narednom periodu očekuju nastupi na Prvenstvu Vojvodine u krosu i na međunarodnom Novosadskom polumaratonu.

Snezana Milosevic Bojovic Aleksandar Katarina Popov