ASFALTIRANJE ULICE PETEFI ŠANDORA DO POLOVINE NOVEMBRA

APATIN EKONOMIJA VESTI

Radovi na uređenju ulice Petefi Šandora uveliko traju, a nakon uređenja parking prostora, kolskih prilaza i torotoara na red je došlo i asfaltiranje. Za asfaltiranje je izdvojeno oko 5 ipo miliona dinara, a sva sredstva dolaze iz budžeta opštine Apatin. Više o rokovima, vrednosti investicije i samom projektu za radio Dunav je govorio Jevto Milojević, pomoćnik predsednika opštine Apatina zadužen za investicije.

-Juče je sprovedena javna nabavka i asfaltiranje će biti izvršeno najkasnije do polovine novembra kako su nam rekli iz firme Vojput. Aktivno se radi na projektu za drugi deo ove ulice i mislim da će kompletna ulica biti završena negde u aprilu naredne godine. Ono što će se još ove godine raditi u ulici Petefi Šandora biće ozelenjavanje. Trava je već posejana, a prema projektu treba da se posadi 24 stabla “japanskog bagrema”. – rekao je Jevto Milojević.

Milojević se ovom prilikom zahvalio građanima koji stanuju u ovoj ulici, na strpljenju i razumevanju i istakao da će po završetku radova oni biti veoma zadovoljni.

Prema rečima Milojevića projekat je nasleđen od prethodne vlasti i on se po konačnom rešenju neće razlikovati od onoga što je osmišljeno u prvobitnom projektu. -Po projektu koji smo nasledili i nastavili njegovu realizaciju, izgradnja obe strane ulice trebala je da košta više od 42 miliona dinara. Mi smo za prvu polovinu uređenja potrošili oko 15 miliona, pa ukoliko se nastavi sa istim tempom radova i cene ostanu iste, uspećemo da uštedimo više od 10 miliona dinara. Ovakve stvari još jednom govore o korektnom i poštenom odnosu lokalnih vlasti kada je u pitanju infrastruktura. – završava Milojević.

FONO Jevto Milojević

Jevto Milojevic, pomocnik predsednik opstine Apatin, petefi sandor (3) ulica petefi sandora